De ce au pisicile gheare retractabile?

Există o parte a pisoiului tău care nu este atât de adorabilă: ghearele sale. Dacă este speriat sau excitat, acele gheare, în mod normal ascunse, ies la vedere.

Deși puterea distructivă a celor 18 gheare a le sale îi frustrează uneori pe părinții animalelor de companie, acestea sunt un element esențial în viața pisicuței.

Acum le vezi, acum nu le mai vezi

Ghearele pisicilor sunt denumite de obicei „retractabile”, deși termenul „protractabile” este mai precis. Acest lucru se datorează faptului că ghearele pisicilor sunt în mod natural învelite, sau ascunse. Un ligament elastic leagă gheara de ultimul os al degetului de la picior. Atunci când este îngrozit sau agitat, mușchii săi trag înapoi pe tendoane, afișând gheara.

Își va menține ghearele ascuțite prin zgâriere. Aceasta este o reacție naturală incontrolabilă. Oferiți-i un stâlp de zgâriat solid acoperit cu iarbă pentru pisici (catnip). Acest lucru îi va oferi un loc unde să zgârie și să distrugă după pofta inimii și s-ar putea chiar să vă salveze canapeaua. Dacă ghearele pisicii nu ar putea fi învelite, s-ar transforma în arici cu velcro pentru pisici. Dacă ați văzut vreodată o pisică prinzându-și ghearele în draperii, știți cât de puternice sunt ghearele sale.

Vânătoarea

Unul dintre principalele motive pentru care pisica are gheare atât de ascuțite este faptul că vânează cu ele. Pisicile sunt carnivore, ceea ce înseamnă că își primesc majoritatea substanțelor nutritive din devorarea altor animale. Își va folosi ghearele pentru a prinde prada și a o menține în ghearele sale. De asemenea, acestea îl ajută la tracțiune în timp ce aleargă. Din acest motiv, gheparzii sunt singurele specii de pisici care nu-și pot retrage ghearele. Își va folosi ghearele pentru a urmări și a prinde o masă.

Cățărare

Pisica este un alpinist excelent. Ghearele ei sunt ideale pentru a se agăța de scoarța de copac și a se cățăra rapid într-un copac mare. Urcarea într-un copac este o tehnică excelentă pentru a scăpa de un potențial prădător. Dacă vă uitați cu atenție la ghearele sale, veți observa că acestea se încovoaie spre spate. Deși acest lucru este fantastic pentru a urca în sus, poate face dificilă coborârea pisicii. Va trebui să meargă cu fundul înapoi pentru a se întoarce jos. Atunci când se îndreaptă în sus spre varful copacului, acest lucru poate însemna uneori că îi ia puțin timp să găsească cea mai bună cale pentru a coborî înapoi.

Auto-apărare

Ghearele pisicilor sunt prima lor linie de apărare. Atunci când este îngrozită sau este urmărită de un posibil prădător, își va folosi ghearele pentru a-l respinge. Declavarea pisicii (declaw sau taierea gherelor pe cale chirurgicala) dumneavoastră nu este niciodată o idee inteligentă. Nu numai că este dureros și supărător pentru pisică, dar ar putea duce la moartea acesteia dacă reușește vreodată să scape afară. Dacă îi lipsește un mod viabil de protecție sau capacitatea de a urca în siguranță, ar putea deveni victima unui prădător mai mare. De asemenea, nu va putea să vâneze în mod corespunzător și, ca urmare, ar putea deveni flămând. Cel mai bine este să începeți să îi tăiați unghiile când este tânăr, astfel încât să nu îl deranjeze procedura. Solicitați medicului său să vă demonstreze cum să îi tăiați ghearele în siguranță. Acest lucru vă protejează pe dumneavoastră, pe mâinile dumneavoastră și și prietenul tău blănos în siguranță.

Cum funcționează ghearele de pisică? | Biologia surprinzătoare a ghearelor de pisică
Default image
Sorin - FreePets

Salut, numele meu este Sorin. Pentru că sunt obsedat de animalele de companie (4 pisici, 3 papagali si 2 iepuri pitici), am decis să creez un site dedicat exclusiv animalelor de companie. Vino alături de mine să descoperim de ce se comportă câinii și pisicile așa cum se comportă, cum se manifestă diferitele rase de câini și pisici, cele mai bune produse pentru câini și pisici și multe altele.

Articles: 45