De ce își înfige pisicile ghearele în tine?

Zgârieturile pisicii pot fi unul dintre dezavantajele de a avea o pisică.

Acum te joci cu pisica ta, iar în momentul următor, ghearele ei îți intră în piele. Este esențial să înțelegeți de ce pisicile își înfing ghearele în dumneavoastră, astfel încât să puteți evita acest lucru pe viitor.

De asemenea, ar trebui să știți că atunci când o pisică își înfige ghearele în dumneavoastră, nu intenționează întotdeauna să vă provoace durere sau să vă facă rău.

Cum să oprești o pisică să nu-și bage ghearele în membrele tale?

Există câteva lucruri simple pe care le puteți face pentru a ajuta la prevenirea acestui comportament. Simpla plasare a unei pături între dvs. și pisica dvs. este o opțiune rapidă și ușoară. Ca urmare, ghearele lor nu vă vor perfora cu adevărat pielea.

O altă metodă este de a-i informa că îți provoacă durere, folosind semnale cu mâna (eu ridic 1-2 degete sau pocnesc din degete) și un „nu” scurt și tare. Repetând acest lucru îi va face să realizeze că fac ceva ce nu ar trebui să facă.

O altă soluție este să îi oferiți pisicii dumneavoastră un punct de zgâriere. Acest lucru o va ajuta să elimine toate zgârieturile înainte de a veni la dumneavoastră.

Jucărie de zgâriat pentru pisici, minge de zgâriat pentru pisici din sisal natural
Jucărie de zgâriat pentru pisici, minge de zgâriat pentru pisici din sisal natural

Ce determină pisicile să își bage ghearele în tine?

Pisicile își înfing o parte din cele 18 gheare în tine pentru o mulțime de scopuri, inclusiv pentru a frământa, pentru a-și ascuți ghearele, pentru a-și transmite mirosul și pentru a-și arăta dragostea și afecțiunea.

Frământarea sau „biscuiții”

Motivul principal pentru care pisicile își înfige ghearele în tine este acela de a frământa. Frământatul este o activitate normală pe care o manifestă majoritatea pisicilor. Deși nu există o explicație formală pentru motivul pentru care pisicile frământă, există numeroase ipoteze care încearcă să explice această activitate.

Mulți oameni cred că pisicile vă frământă pentru că, atunci când sunt pisoi nou-născuți, vor frământa stomacul mamei lor pentru a stimula creșterea. Unii oameni cred că pisicile frământă pentru a simula mișcarea de a săpa, pe care pisicile din sălbăticie o fac frecvent pentru a vâna hrană sau pentru a se culca.

Ascuțirea ghearelor

De asemenea, pisicile își vor băga gheruțele în tine pentru a-și ascuți ghearele. Ghearele pisicilor sunt extrem de ascuțite, motiv pentru care zgârieturile pisicilor sunt atât de dureroase.

Pisicile caută în mod natural suprafețe pe care să le zgârie pentru a-și ascuți ghearele. O pisică cu gheare ascuțite are un avantaj semnificativ în sălbăticie, deoarece se poate cățăra pe mai multe obiecte și poate prinde mai multe prăzi.

Transmiterea mirosului lor

De asemenea, pisicile își vor înfige și ghearele în pielea dumneavoastră pentru a vă transfera mirosul lor. Cu siguranță știți că pisicilor le place să-și răspândească mirosul, fie că își freacă capul de ceva, fie că fac pipi pe un perete.

Mulți oameni nu sunt conștienți de faptul că pisicile au glande olfactive puternice între gheare. Ca urmare, ele pot răspândi o cantitate semnificativă din parfumul lor doar prin simpla zgârietură.

Iubire și afecțiune

Deși poate părea ciudat, o pisică te poate zgâria în semn de dragoste sau afecțiune. Acest lucru este valabil mai ales dacă vă mângâiați sau vă masați pisica. Mulțumirea este exprimată prin faptul că o pisică își înfige ghearele în carnea dumneavoastră. Deși poate părea ciudat, pisicile nu sunt conștiente de cât de sensibilă este pielea umană.

Ele cunosc doar pielea cu blană, așa că presupun că pielea dumneavoastră nu este deosebit de sensibilă. Acesta este motivul pentru care pisicile se zgârie frecvent una pe alta în timp ce se îngrijesc sau se joacă una cu cealaltă.

pisici care se joaca impreuna

Concluzie

Dacă pisica ta își înfige ghearele în carnea ta în timp ce șuieră, este probabil că ai făcut ceva care a înfuriat-o sau a speriat-o.

Dacă v-ați atins pisica, ar trebui să vă îndepărtați imediat mâna și să îi lăsați pisicii dvs. puțin spațiu. Este posibil să fi atins o zonă sensibilă a corpului pisicii dumneavoastră. Ar trebui să vă examinați pisica pentru a verifica dacă are vreo zgârietură sau rană. De asemenea, îi sfătuim pe cititorii noștri să nu-și piardă din vedere pisica atunci când o mângâie, astfel încât să știți ce părți ale corpului său atingeți.

Default image
Sorin - FreePets

Salut, numele meu este Sorin. Pentru că sunt obsedat de animalele de companie (4 pisici, 3 papagali si 2 iepuri pitici), am decis să creez un site dedicat exclusiv animalelor de companie. Vino alături de mine să descoperim de ce se comportă câinii și pisicile așa cum se comportă, cum se manifestă diferitele rase de câini și pisici, cele mai bune produse pentru câini și pisici și multe altele.

Articles: 45