Când li se poate da pisicuțelor să mănânce hrană uscată?

Îngrijirea pisicuțelor este o muncă dificilă, dar în cele din urmă este una dintre cele mai satisfăcătoare experiențe pe care o poate avea o persoană. Pisicuțele au nevoi nutriționale diferite de cele ale pisicilor adulte, la fel ca și nou-născuții umani. Cu câteva excepții, noii voștri „pui cu blană” sunt considerați pisoi în primul an de viață.

V-ați întrebat vreodată: „Când vor putea mânca pisoii hrană uscată?”. Vă vom spune exact cu ce ar trebui să vă hrăniți puii de pisica și când ar trebui să le adaptați dieta.

pisicuta-hrana-uscata

Pisoii au nevoie de hrană umedă și uscată?

Puii de pisica pot consuma atât hrană umedă, cât și uscată. Dacă le oferiți o dietă cu hrană umedă, va trebui să le dați pisicuțelor dvs. mese mici pe parcursul zilei pentru a vă asigura că cerințele nutriționale le sunt satisfăcute. Hrănirea liberă a pisicuțelor cu hrană uscată le permite să mănânce cât de mult doresc pe parcursul zilei, crescând astfel probabilitatea ca acestea să obțină o hrană adecvată. Hrana uscată ajută, de asemenea, la menținerea sănătății dinților și a gingiilor pisoiului dumneavoastră. Indiferent dacă le dați pisicuțelor dvs. o combinație de hrană umedă și uscată sau doar hrană uscată, este esențial să le oferiți noilor dvs. pui cu blană o dietă pentru pisoi pregătită cu grijă.

Hrana pentru pisoi este bogată în nutrienți și minerale esențiale, permițându-le pisicuțelor dumneavoastră să crească sănătoase și puternice. Pisicile sunt carnivore obligate, ceea ce înseamnă că trebuie să mănânce carne pentru a se dezvolta. Pisicuțele au nevoie de mult mai multe proteine decât pisicile adulte. În timpul primelor etape de dezvoltare, acestea au nevoie și de aminoacizi precum lizina, metionina și arginina. Pisicile adulte au nevoie de grăsimi, dar nu la fel de mult ca pisoii tineri. Acizii grași sunt esențiali pentru susținerea pisicuțelor dumneavoastră în timpul multiplelor puseuri de creștere pe care le vor experimenta în primul an de viață.

Default image
Sorin - FreePets

Salut, numele meu este Sorin. Pentru că sunt obsedat de animalele de companie (4 pisici, 3 papagali si 2 iepuri pitici), am decis să creez un site dedicat exclusiv animalelor de companie. Vino alături de mine să descoperim de ce se comportă câinii și pisicile așa cum se comportă, cum se manifestă diferitele rase de câini și pisici, cele mai bune produse pentru câini și pisici și multe altele.

Articles: 45