Ce face iarba pisicii (catnip) mâțelor și de ce le place atât de mult?

În timp ce vă bucurați să vă vedeți pisica într-o stare euforică, poate vă întrebați: Este iarba pisicii un drog? Ce cantitate de catnip ar trebui să îi dau pisicii mele?

Unul dintre cele mai ciudate elemente ale interacțiunii actuale dintre oameni și animale de companie este faptul că mulți proprietari de pisici furnizează în mod recreațional medicamente psihotrope animalelor lor de companie. Bineînțeles, mă refer la iarba pisicii sau catnip.

Iar iarba pisicii este un fenomen ciudat din mai multe motive. Este singurul „drog” recreațional pe care obișnuim să îl dăm animalelor și, deși le face să se sperie – rostogolindu-se pe jos, salivând și frecându-și fața în locul unde a fost presărată catnipul – nu are niciun impact asupra noastră.

Acest articol este pentru tine dacă te-ai întrebat vreodată cum funcționează.

Deși este evident că pisica dvs. se distrează, o stare de înălțime a pisicii nu este același lucru cu consumul de droguri și dependența de droguri la om. Iarba pisicii nu este un drog, deoarece nu produce halucinații la pisica dumneavoastră. Ele sunt conștiente de ceea ce se întâmplă în jurul lor.

Ce se întâmplă dacă pisicile mănâncă iarba pisicii?

Pisica ta poate chiar să se întindă și să se răsucească după ce a consumat iarba pisicii. Efectele iarba pisicii durează în mod normal un minut sau două pentru a-și face efectul.

În acest timp, pisica dvs. va toarce și va fi fericită, dar va deveni, de asemenea, obosită și va saliva. Este posibil să țopăie o vreme înainte de a adormi, dacă nu adoarme imediat după ce a mirosit sau ingerat iarba pisicii.

Dacă le dați catnip din mână, este posibil să vă ciupească sau să vă zgârie. Prin urmare, este recomandat să o lăsați pe podea sau într-o jucărie.

S-ar putea să observați următoarele la pisica dvs. după ce a mâncat iarba pisicii:

  • Toarcere
  • Pupile dilatate
  • Salivează
  • Se rostogolește în catnip
  • Anxietate crescută
  • Agresivitate

Catnip este periculos pentru pisici?

Iarba pisicii nu include niciun element periculos pentru pisica dumneavoastră. Dacă pisica dumneavoastră mănâncă prea mult catnip, singurul pericol este acela de a se supăra pe stomac.

În afară de asta, nu este nevoie să vă faceți griji că iarba pisicii poate dăuna pisicilor. Pisicile se bucură de această plantă din familia mentei, care nu creează dependență și nu este toxică.
Efectele nu vor dura mai mult de 5 – 15 minute.

Este Catnip sigur pentru pisoi?

Iarba pisicii este sigură pentru pisici de toate vârstele, chiar și pentru pisoi. Dar, nu trebuie să vă așteptați la aceleași rezultate la pisicile tinere. De fapt, mirosul plantei poate descuraja inițial un pisoi.

Sensibilitatea la iarba pisicii nu apare până când pisica nu este matură din punct de vedere sexual. Acest lucru durează adesea șase luni.

Pisicile pot mânca iarba de pisică uscată?

Pisicile pot consuma iarba pisicii uscată. Pur și simplu presărați puțină iarbă uscată pentru pisici în zona în care doriți să ajungă pisica dumneavoastră, iar aceasta se va juca cu ea.

Unul dintre cele mai comune tipuri de iarbă de pisică este planta uscată. Iarba pisicii organice este disponibilă pe scară largă și poate fi folosită imediat.

Chiar și după uscare, uleiurile volatile din iarba pisicii rămân active, motiv pentru care are efect asupra pisicilor.

Pot pisicile să consume iarba pisicii proaspătă?

Pisicile pot, de fapt, să consume iarbă de pisică proaspătă. Iar iarba pisicii este apreciată de majoritatea pisicilor, iar reacțiile lor sunt aproape identice. Acestea pot începe prin a o mirosi, apoi prin a o linge și, în cele din urmă, prin a se rostogoli în ea.

Unele pisici salivează, în timp ce altele se îngrijesc viguros. Nu este doar distractiv pentru pisici, ci este și amuzant de privit. În curând, ele se vor duce să inspecteze altceva sau să se odihnească în somnul de care au atâta nevoie.

Pot să îi dau pisicii mele Catnip în fiecare zi?

Puteți să-i dați zilnic iarba pisicii animalului dumneavoastră de companie, dar încercați să nu-i dați mai mult de o dată pe zi.

Dacă îi dați prea des iarba pisicii prea des, animalul de companie se va desensibiliza la ea. Vă sfătuim să oferiți catnip pisicii dumneavoastră cu moderație.

Ce avantaje are Catnipul pentru pisici?

A-i da pisicii tale iarba pisicii este benefică în mai multe moduri:

Ca sursă de distracție

În funcție de modul în care pisica dvs. reacționează la ea, iar iarba pisicii poate fi folosită pentru a o îmbogăți și pentru a inspira sesiuni de joacă viguroase.

Pisicile de casă ar putea beneficia de activități regulate de îmbogățire care să le mențină active din punct de vedere fizic și mental. Oferiți-i pisicii dvs. iarba pisicii pentru a o distrage atenția și pentru a o distrage de la planificarea următorului lor dezmăț distructiv.

În timp ce sunteți la serviciu, iarba pisicii împrăștiată prin casă poate da startul unei vânători de comori amuzante pentru pisica dumneavoastră.

Ajută pisica dumneavoastră să se relaxeze

Iarba pisicii poate provoca sedare la unele pisici, mai ales dacă este consumată și nu doar adulmecată. Unii stăpâni de pisici aleg să le hrănească cu iarbă de pisică pentru a le ajuta să se relaxeze și pentru a calma anxietatea sau tensiunea.

Pulverizarea unor gustări de catnip în coșul de transport al pisicii înainte de o călătorie la veterinar sau în timp ce introduceți un nou animal de companie în casă poate ajuta la calmarea grijilor și la menținerea unui sentiment de confort pentru mâța dvs.

Pentru a vă ajuta pisica să facă față unei situații stresante, amestecați o cantitate mică de iarbă de pisică uscată în hrana lor obișnuită conservată.

Vă ajută să creați o baie relaxantă

Dacă trebuie să faceți baie pisicii dvs. din orice motiv, atunci iarba pisicii poate face ca procedura să fie mai plăcută pentru amândoi.

Aroma liniștitoare a iarba pisicii poate ajuta la vindecarea pielii rănite și la confortul pisicii dumneavoastră. Dacă pisica dvs. are alergii sau o problemă de piele, iarba pisicii ar putea fi un adaos excelent la o baie terapeutică.

Pur și simplu fierbeți o cană de apă cu o linguriță de catnip uscat sau o jumătate de linguriță de catnip proaspăt. Lăsați să se infuzeze timp de cinci minute înainte de a o adăuga la apa de baie a pisicii dumneavoastră.

Verificați temperatura pisicii înainte de a-i face baie și, dacă este necesar, folosiți șampon terapeutic. Aroma ierbii pisicii va persista pe blana pisicii dumneavoastră, iar infuzia de plante va pătrunde în pielea ei și va ajuta la calmarea oricărui disconfort.

pisica in cada cu ratuste

Utilizată pentru a vă antrena pisica

Utilizarea încurajării pozitive pentru a încuraja pisica să accepte anumite tratamente de sănătate este o modalitate excelentă de a face vizitele la veterinar mai puțin traumatizante. Dacă reușiți să vă convingeți pisica să stea nemișcată pentru un vaccin, să o spălați sau să îi tăiați ghearele, veți avea o viață mai ușoară pentru amândoi.

Catnip poate fi folosit pentru a favoriza un comportament dorit la pisica dumneavoastră. Pur și simplu „notați” comportamentul bun cu un clicker (sau pocnit din degete) sau cu un semnal verbal (scurt) înainte de a vă recompensa pisica cu un tratament cu iarbă de pisică sau de a împrăștia o cantitate mică de iarbă de pisică liberă pentru ca ea să se bucure.

Întrebări frecvente

Catnip face pisicile somnoroase?

Se știe că pisicile dorm între 15 și 20 de ore pe zi. Pe de altă parte, iarba pisicii este cel mai bun mod de a ajuta pisicile să se relaxeze și să ațipească atunci când nu dorm.

Pisicile preferă Catnip uscat sau proaspăt?

Deoarece multe pisici se bucură de iarba pisicii, este preferabilă iarba pisicii uscată în locul celei proaspete. Dacă sunteți un iubitor de pisici și căutați ceva nou de făcut cu pisica dumneavoastră, luați în considerare frunzele uscate de iarba pisicii.

Care este durata efectelor cauzate de catnip?

Din fericire, efectele catnipului durează doar zece minute. Dacă este folosită prea regulat, pisica poate deveni desensibilizată la ea.

Spray catnip ca să se așeze pisica în poală ta

Concluzie

Iarba pisicii este mult mai mult decât o umplutură pentru jucăriile pisicii. Are o serie de beneficii pentru sănătate care pot fi folosite în casele noastre pentru a ne ajuta companionii felini.

Această plantă versatilă ar trebui să fie, fără îndoială, un element de bază în cămara fiecărui proprietar de pisici. Este bună într-o varietate de moduri, inclusiv pentru a îmbunătăți mediul pentru pisicile de interior, pentru a calma pielea lezată și pentru a ajuta la antrenarea pisicii dvs. sau la folosirea noului lor stâlp de zgâriat.

Nu ar trebui să vă faceți griji dacă pisica dumneavoastră consumă o cantitate excesivă de iarbă de pisică. De obicei, aceasta provoacă vărsături sau diaree, iar pisica dvs. își va reveni rapid.

Default image
Sorin - FreePets

Salut, numele meu este Sorin. Pentru că sunt obsedat de animalele de companie (4 pisici, 3 papagali si 2 iepuri pitici), am decis să creez un site dedicat exclusiv animalelor de companie. Vino alături de mine să descoperim de ce se comportă câinii și pisicile așa cum se comportă, cum se manifestă diferitele rase de câini și pisici, cele mai bune produse pentru câini și pisici și multe altele.

Articles: 45