Pisicile țin pică sau iartă ușor?

Cu toții facem greșeli și facem lucruri pe care le regretăm mai târziu, așa că este normal să ne întrebăm dacă pisicile le poartă pică stăpânilor lor. Vestea bună este că pisicile își revin rapid după evenimente izolate, așa că este puțin probabil ca relația ta cu pisica ta să fie afectată permanent.

Accidentele autentice sunt ținute minte de pisici timp de până la 16 ore. Așadar, dacă călcați din greșeală pe coada unei pisici și vă cereți scuze, pisica nu vă va purta pică odată ce scuzele sunt acceptate. Pisicile, pe de altă parte, își amintesc maltratările și abuzurile repetate pentru tot restul vieții lor.

Nu este în interesul unei pisici să vă evite din cauza unui lucru minor, deoarece depinde de dumneavoastră pentru a supraviețui. Anumite evenimente, însă, au potențialul de a pune în pericol viața pisicii. Evenimentele negative sunt stocate permanent în memoria pe termen lung a pisicii, pentru a o proteja de rău.

Pisicile iartă și uită?

Mulți dintre noi cred, în mod eronat, că pisicile nu iartă niciodată greșelile oamenilor.

Reacțiile pisicilor la faptul că sunt ținute închise împotriva voinței lor în timpul procedurilor veterinare au fost studiate de oamenii de stiinta din domeniul Știința aplicată și comportamentul animalelor. Nu a existat nicio dovadă că pisicile au dezvoltat vreun fel de comportament de evitare ca urmare a acestui fapt.

O întâlnire individuală proastă nu este suficientă pentru ca o pisică să nutrească resentimente.

Datorită voinței lor puternice de supraviețuire, pisicile își amintesc excelent experiențele de stres fizic și mental. Pisicile au instincte foarte puternice, iar orice lucru care le tulbură va fi ținut minte pentru foarte mult timp. Din acest motiv, felina va lua toate măsurile de precauție necesare pentru a preveni alte întâlniri.

Acest lucru este vizibil atunci când două pisici se ceartă, deoarece pisicile din zonă își vor aminti care dintre ele sunt prietenoase și care nu. Pisica dumneavoastră poate evita o anumită stradă în încercarea de a se proteja dacă a fost agresată acolo în trecut.

Pisicile sunt ca oamenii, în sensul că își amintesc atât tratamentul bun, cât și cel rău pe care îl primesc. Pisicilor le plac primele și le evită pe cele din urmă, astfel că pare logic că ar alege să se apropie de primele.

Este pisica mea supărată pe mine?

Pe termen scurt, pisicile sunt ușor de frustrat, mai ales dacă faceți ceva împotriva voinței lor.

Chiar dacă acțiunile unei pisici pot părea aleatorii, există de fapt un tipar în modul în care se exprimă pisicile. Trebuie să vă familiarizați cu aceste semnale în calitate de proprietar.

În continuare sunt prezentate câteva dintre simptomele unei pisici supărate:

  • Încearcă să vă evite, ascunzându-se sau părăsind locul imediat ce intrați în casă
  • mișcarea rapidă a cozii; se observă mai ales atunci când coada este menținută într-o poziție joasă
  • Apăsarea urechilor la același nivel cu craniul
  • Experimentând un câmp vizual lărgit, vorbitorul privește fix.
  • Exagerarea mișcării cozii și extinderea părții din spate
  • Un sunet distinct de mârâit sau șuierat
  • încearcă să lovească cu labele

Dacă vă vedeți pisica implicată în oricare dintre aceste comportamente, lăsați-i spațiu. Îndepărtați-vă și oferiți pisicii dvs. spațiu pentru a se relaxa. Petreceți ceva timp gândindu-vă la ceea ce ați făcut pentru a vă enerva pisica, astfel încât să puteți preveni repetarea aceleiași erori în viitor.

Cum mi-am supărat pisica?

Probabil că veți ajunge să vă enervați pisica la un moment dat. Cu cât pisica dumneavoastră se va calma mai repede, cu atât mai crucial este să stabiliți încrederea cu ea.

Nu presupuneți că pisicile mai bătrâne au temperamente mai blânde. Diferite dureri și probleme legate de vârstă fac ca pisicile bătrâne să fie mai iritabile decât cele tinere.

Sursele frecvente de frustrare a pisicilor includ:

  • Manipularea fără permisiune, deoarece unele pisici urăsc să fie luate în brațe.
  • Atingerea pielii delicate, cum ar fi burta sau labele.
  • Cauzarea de durere fizică, cum ar fi călcarea accidentală pe coadă.
  • Mângâierea în exces sau împotriva firului blănii.
  • Mutarea mobilei.
  • Intrarea neinvitată pe teritoriul unei pisici.
  • Să faceți zgomot inutil.
  • deranjarea pisicii în timpul somnului
  • Nu curățați litiera
  • Lăsarea pisicii singure ore întregi.
  • Lipsa de rutină în ceea ce privește timpul de joacă sau de hrănire
  • Lipsa de stimuli
  • Ignorarea cererilor de atenție
  • Acordarea de atenție altor animale de companie

Poate că nu tu ai supărat pisica ta, deoarece pisicile experimentează o agresivitate reorientată. Așadar, pisica dvs. ar putea fi frustrată sau iritată fără să fie vina dvs.

Cerând scuze unei pisici

Așteptați ca pisica să se apropie de dumneavoastră atunci când doriți să vă împăcați.

Anxietatea și nervii pisicii dvs. vor domina comportamentul său exterior. Pisica va rămâne furioasă și agitată până când nu se va mai simți deranjată.

Vorbiți cu pisica dumneavoastră în mod regulat, deoarece pisicile își recunosc stăpânii după vocea lor. Când pisica dumneavoastră este pregătită să vă ierte, vă va auzi și va răspunde.

Reacționați cu calm atunci când pisica dumneavoastră se apropie de dumneavoastră, deoarece pisicile răspund la semnalele vocale și faciale ale omului. Pisica dvs. va răspunde la fel dacă vă încruntați sau vorbiți pe un ton agitat.

Pisica nu mă iartă

Este posibil să repetați un comportament nefavorabil, ceea ce duce la un ciclu nesfârșit de furie. Ceva din mediul înconjurător al pisicii dumneavoastră ar putea, de asemenea, să cauzeze stres.

Creați un mediu relaxant și îmbogățitor, incluzând următoarele:

  • Rutină familiară
  • Mirosuri liniștitoare
  • Expunere minimă la zgomot
  • Lucruri de făcut, cum ar fi jucării
  • Companie și atenție regulate
  • Teritoriu pentru ca pisica să se relaxeze

Pisicile nu țin ranchiună și vor ierta și uita rapid jignirile minore. Ele doresc să ierte fărădelegile oamenilor atât pentru instinctul de conservare, cât și pentru orice alt motiv.

Faceți-i mai ușor pisicii dumneavoastră oferindu-i un mediu călduros și primitor. O pisică calmă și încrezătoare va avea puține motive să fie supărată.

Pisicile iartă abuzurile?

O pisică care a fost abuzată în mod repetat va fi marcată psihologic.

Evenimentele traumatizante devin parte din memoria pe termen lung a pisicii și rămân cu ea pe termen nelimitat. Pisica nu își va uita niciodată calvarul, dar, dacă i se acordă suficient timp, poate fi dispusă să ierte abuzul.

Pisicile nu presupun că oamenii sunt prietenoși, așa că este responsabilitatea individului să demonstreze că este amabil și prietenos. O pisică va avea o teamă înnăscută față de oameni, care va fi exacerbată de orice abuz.

Pisica își va evita abuzatorul, precum și pe oricine care îi amintește de acesta. Orice lucru pe care pisica dumneavoastră îl asociază cu abuzatorul său, cum ar fi parfumul, îmbrăcămintea și tonul vocii, poate provoca asocieri negative.

Restabilirea unei relații cu o pisică abuzată presupune să îi permiteți pisicii să stabilească termenii. Pisica va fi nervoasă și va părea să se teamă de orice. Comportamentul uman nu poate remedia acest lucru, așa că pisica trebuie să își recâștige încrederea; numai atunci pisica va începe să se comporte din nou normal.

Dacă vă tratați bine pisica și respectați o rutină strictă, aceasta v-ar putea ierta. Aceasta nu este o garanție, deoarece unele pisici sunt atât de traumatizate încât nu pot vedea dincolo de trecutul lor.

Pisicile iartă alte pisici?

Pisicile se luptă constant între ele. Pisicile sunt teritoriale în mod natural, așa că conflictul este în natura lor. Pisicile pot trece de la prieteni la dușmani de moarte de mai multe ori pe săptămână.

Gravitatea căderii determină iertarea dintre pisici. Majoritatea pisicilor vor evita lupta folosind limbajul corpului, cum ar fi șuieratul, pentru a le avertiza.

Pisicile sunt creaturi încăpățânate. Îndepărtarea de o provocare este considerată un semn de slăbiciune, deoarece pisica va ceda teritoriul și statutul dominant. Ca urmare, niciuna dintre pisici nu va fi dispusă să cedeze. Acest lucru duce în cele din urmă la o confruntare fizică.

Ambele pisici vor zgâria și mușca în încercarea de a pune capăt conflictului. Dacă una dintre pisici este rănită grav, aceasta își va aminti de această încercare. Pentru moment, pisica va evita cealaltă pisică.

Pisicile care au deja o legătură sunt mai predispuse să se ierte reciproc după o luptă și vor accepta că disputele teritoriale sunt o parte normală a vieții. Așadar, în ciuda conflictelor ocazionale, pisicile pot coexista în casă.

Atunci când două pisici vagaboande se întâlnesc pentru prima dată, ele nu vor deveni prietene. Pisicile au o asociere de proastă amintire una cu cealaltă. Pe de altă parte, este puțin probabil ca două pisici domestice de casă să poarte ranchiună.

Default image
Sorin - FreePets

Salut, numele meu este Sorin. Pentru că sunt obsedat de animalele de companie (4 pisici, 3 papagali si 2 iepuri pitici), am decis să creez un site dedicat exclusiv animalelor de companie. Vino alături de mine să descoperim de ce se comportă câinii și pisicile așa cum se comportă, cum se manifestă diferitele rase de câini și pisici, cele mai bune produse pentru câini și pisici și multe altele.

Articles: 45