American Curl este o pisică izbitoare, cu urechi frumoase, cu urechile frumoase, care se încolăcesc spre spate într-un arc grațios, dându-i un aspect alert și sofisticat, comparabil cu cel al unui linx sălbatic. Puii acestei rase se nasc cu urechile drepte. Cu toate acestea, după 4 sau 5 zile, urechile lor se încolăcesc înapoi într-o configurație strânsă în formă de boboc de trandafir. Acestea se desfășoară treptat, dobândind forma finală până la aproximativ 16 săptămâni de viață. Gradul de curbare a urechilor variază foarte mult între rase. Pentru ringul de expoziție, fanii preferă o buclă mai dramatică, dar indivizii cu urechi mai drepte sunt adesea considerați ca fiind de calitate pentru animale de companie. Unii pisoi American Curl nu dezvoltă caracteristica urechilor crețe. Această rasă este de statură mică sau medie, vine într-o gamă largă de culori și poate avea părul lung sau scurt. În orice caz, blana este mătăsoasă și plată, cu puțină sau deloc subpată, astfel că nu sunt predispuși la pierderea excesivă a părului. Coada lui pisicilor American Curl este pufoasă și în formă de evantai si ar trebui să fie periată în mod regulat.

În plus față de urechile sale neobișnuite, American Curl are o personalitate remarcabilă. Orientate spre oameni, pline de viață, credincioase și foarte afectuoase, aceste pisici își păstrează caracteristicile de pisoi până la vârsta adultă și, în majoritatea cazurilor, pe tot parcursul vieții. Ele sunt extrem de adaptabile la medii noi și nu reacționează bine la stres. American Curls se adaptează cu ușurință la practic orice tip de gospodărie, sunt blânde cu copiii și se înțeleg bine cu majoritatea celorlalte pisici și câini. Sunt rareori teritoriale și, deoarece sunt foarte politicoase cu alte animale, pot fi de obicei introduse într-o casă cu alte animale de companie cu o ușurință considerabilă. American Curls construiesc legături extrem de puternice cu îngrijitorii lor principali. Proprietarii ar trebui să se aștepte ca cei care îi au în grijă să îi urmeze din cameră în cameră – și uneori chiar și în duș – în toată casa. Ei au nevoie de mult timp de îmbrățișare și de atenție individuală. Aceasta este o rasă relaxată care adoră să facă pe plac stapanilor.

Copii și alte animale de casă

Pisica din rasa American Curl este blândă cu cei mici, ceea ce o face o alegere excelentă pentru familiile care își vor supraveghea copiii pentru a se asigura că aceștia mângâie pisica cu blândețe și că nu o trag de urechi sau de coadă. Datorită comportamentului său afectuos, este, de asemenea, mulțumit să trăiască cu câini prietenoși cu pisicile. Introduceți animalele de companie treptat și în condiții reglementate pentru a vă asigura că acestea învață să coexiste.

pisica american curl