8 fructe și legume care sunt toxice pentru câini

Există numeroase fructe și legume obișnuite care sunt toxice pentru câini și, dacă nu știți care sunt acestea, este posibil să îi oferiți câinelui dumneavoastră o recompensă care, de fapt, îi face rău.

Ghidul nostru de fructe și legume dăunătoare pentru câini

Struguri si stafide

Stafidele și strugurii sunt, fără îndoială, în fruntea listei noastre. În funcție de mărimea câinelui care le consumă, o cantitate mică din acest fruct aparent inofensiv, atât de comun în casele noastre, poate provoca rapid leziuni renale ireversibile și insuficiență renală. Dacă bănuiți că câinele dvs. a consumat o parte, duceți-l la veterinar cât mai curând posibil.

Roșiile necoapte

În timp ce roșiile mature sunt, cel mai probabil, sigure pentru câinele dumneavoastră, roșiile necoapte și plantele de tomate pot fi periculoase. Acestea conțin o substanță cunoscută sub numele de „tomatină„, care poate provoca daune sistemului neurologic, rinichilor și sistemului digestiv, așa că, dacă vă cultivați propriile roșii, asigurați-vă că acestea sunt ținute separat de animalul dumneavoastră de companie.

Ceapa și usturoiul

Usturoiul poate fi benefic pentru câinele dumneavoastră în cantități mici, dar dacă acesta consumă prea mult usturoi, ceapă sau arpagic, poate fi dăunător și poate distruge celulele roșii din sângele câinelui dumneavoastră. Nu contează dacă sunt crude, fierte sau uscate; evitați să îi dați câinelui dvs. aceste legume.

Broccoli

În timp ce broccoli oferă numeroase beneficii pentru sănătatea noastră și a familiei noastre, nu același lucru se poate spune despre cel mai bun prieten al omului. Acesta le poate irita stomacul, ceea ce poate părea o nimica toată, dar poate fi cu adevărat mortal, mai ales la unele rase.

Avocado

Există o controversă în ceea ce privește avocado, dar, ca regulă generală, evitați să oferiți câinelui dumneavoastră orice porțiune din acest fruct, inclusiv sâmburii din mijloc și pielea de la avocado. Acestea pot provoca probleme respiratorii, greață și diaree.

Sâmburi și semințe

Deși ar putea fi tentant să aruncați un miez de măr câinelui dumneavoastră, sâmburii și semințele care se găsesc în fructe precum merele, cireșele, prunele și piersicile, printre altele, conțin cianură și pot fi extrem de periculoase, dacă nu chiar letale, pentru câinele dumneavoastră.

Ciupercile

În timp ce ciupercile obișnuite folosite la gătit ar trebui să fie sigure, ciupercile sălbatice pot fi extrem de mortale și sunt, de asemenea, unul dintre lucrurile pe care câinii le caută atunci când se plimbă. Simptomele variază în funcție de ciupercă, dar de obicei includ diaree, vărsături și agitație. Dacă bănuiți că câinele dumneavoastră a mâncat ciuperci sălbatice sau se comportă ciudat, duceți-l la veterinar.

Nuci

Nu-i dați niciodată nuci câinelui dumneavoastră. Numeroasele varietăți provoacă o gamă largă de simptome și efecte, iar unele pot fi fatale pentru câinele dumneavoastră. Nucile de Brazilia, nucile, nucile pecan, fisticul, nucile de macadamia și alunele sunt deosebit de rele. Cel mai bun sfat este să țineți nucile departe de accesul patrupedelor.

Nu se poate contesta faptul că suntem o națiune iubitoare de câini și că ne primim prietenii cu blană în casele noastre ca și cum ar fi din familie. Cu toate acestea, oricât de tentant ar fi să îi aruncați câinelui dvs. un fruct sau o leguma, să îl lăsați să se hrănească sau să îi dați resturile dvs. de mâncare, este vital să fiți conștienți de ceea ce poate fi dăunător pentru câinele dvs. Dacă bănuiți că ar fi putut mânca ceva ce nu ar fi trebuit să mănânce sau dacă se comportă ciudat, cereți rapid sfatul medicului veterinar.

Default image
Sorin - FreePets

Salut, numele meu este Sorin. Pentru că sunt obsedat de animalele de companie (4 pisici, 3 papagali si 2 iepuri pitici), am decis să creez un site dedicat exclusiv animalelor de companie. Vino alături de mine să descoperim de ce se comportă câinii și pisicile așa cum se comportă, cum se manifestă diferitele rase de câini și pisici, cele mai bune produse pentru câini și pisici și multe altele.

Articles: 45