De ce mă tot linge câinele meu

De ce câinii ling oamenii

Sărutările cățelușilor sunt una dintre multele plăceri pe care le oferă un nou animal de companie. Nimic nu se compară cu venirea acasă la un cățeluș care dă din coadă, schelălăie și se linge cu nerăbdare. Totuși, atunci când achiziționați un cățeluș, vă puteți aștepta să vi se lingă frecvent mâinile și fața. Este ceea ce fac ei și, de obicei, este urmat de o mulțime de clătinări din coadă, urlete și chiar ciupituri jucăușe. Așadar, care este problema cu faptul că câinele meu îmi linge mâinile?
Una dintre explicații este că câinii pot detecta mirosuri de pe mâinile tale pe care tu nu le poți detecta. Atunci când câinii vă sărută mâinile, încearcă de obicei să comunice cu dumneavoastră. Este posibil să dorească să fie mângâiați, hrăniți sau să se joace cu ei. În unele cazuri, câinii pot încerca să vă atragă atenția. Ar putea fi din cauza foamei, a singurătății sau a durerii.

Un alt motiv pentru care câinii ling fețele oamenilor este ca o formă de salut.
În cele din urmă, lingerea este un comportament canin. Unii câini sunt predispuși la lins pe cale genetică, în timp ce alții învață de la alți câini din gospodăria lor. Nu contează motivul pentru care câinii ling oamenii; ceea ce contează este că o fac pentru că îi face fericiți!

Este sigur pentru câini să te lingă?

A-i permite câinelui să te lingă este, de obicei, inofensiv. Cu toate acestea, nu acceptați povestea bătrânească potrivit căreia câinii au o limbă mai curată decât oamenii. Gura câinilor conține o mulțime de germeni naturali, ceea ce contribuie la pericolul mușcăturilor de câine. Cu toate acestea, cu excepția cazului în care intră într-o rană deschisă, este puțin probabil ca aceste bacterii să provoace daune. Dar, ei bine, s-ar putea să credeți pur și simplu că este dezgustător. Și asta este în regulă.

Cum să-ți oprești câinele să te lingă

S-ar putea ca sărutările câinilor să vă pară respingătoare. Sau puteți decide pur și simplu că e suficient. Să vă convingeți câinele să nu vă mai lingă pe dumneavoastră (și pe alții) implică, de obicei, privarea lui de atenție atunci când face acest lucru. Nu vă mai atingeți sau nu vă mai holbați la câine. Întoarceți capul. Dacă este necesar, ridicați-vă și plecați. Răsplătiți-l cu atenție, afecțiune sau chiar cu dulciuri imediat ce lingerea încetează. În cele mai multe cazuri, câinele dvs. va înțelege în cele din urmă că linsul este un obicei prost.

Dacă doriți ca câinele dumneavoastră să vă dea un sărut delicat din când în când, îl puteți dresa asociind activitatea cu un cuvânt sau o frază precum „sărut”. Recompensează sărutul blând, de exemplu, pe obraz sau pe bărbie (sau poate doar pe mână, în funcție de preferințele tale). Apoi, dacă lingerea devine excesivă, rețineți atenția.

Default image
Sorin - FreePets

Salut, numele meu este Sorin. Pentru că sunt obsedat de animalele de companie (4 pisici, 3 papagali si 2 iepuri pitici), am decis să creez un site dedicat exclusiv animalelor de companie. Vino alături de mine să descoperim de ce se comportă câinii și pisicile așa cum se comportă, cum se manifestă diferitele rase de câini și pisici, cele mai bune produse pentru câini și pisici și multe altele.

Articles: 45