De ce unii câini nu-și ridică piciorul pentru a urina?

În ciuda faptului că ridicarea picioarelor are loc frecvent, unii câini nu participă la acest lucru. La urma urmei, nu există niciun motiv pentru câinii masculi să ridice piciorul pentru a urina. Ei se pot ghemui și pot elimina pipi în același mod în care o pot face și câinii care nu ridică piciorul, deci de ce unii câini o fac, în timp ce alții nu?

Adevărul este că o parte din comportament este de natură hormonală, o parte este de natură comportamentală, iar o parte este pur și simplu inexplicabilă. Majoritatea câinilor intacți (necastrați) nu învață acest comportament până la vârsta de 6-12 luni, cam în perioada în care corpul lor începe să se maturizeze spre maturitatea sexuală. Aproximativ 60% dintre câinii care își ridică picioarele și care sunt ulterior sterilizați vor înceta să-și mai ridice picioarele după sterilizare. Câinii care sunt castrați înainte de a ridica vreodată picioarele sunt puțin probabil să mai ridice vreodată picioarele.

În afară de cauzele fizice, acest comportament ar putea fi legat de preocupări sociale complexe ale caninelor. Deoarece ridicarea picioarelor este legată de dominanță și de marcarea teritorială, este posibil ca câinii subordonați să nu prezinte această acțiune. Altor câini pur și simplu nu le place și nu vor să o facă, sau nu au o motivație teritorială.

Ești interesat să afli mai multe despre motivul pentru care unii câini își ridică picioarele? Află de ce se întâmplă acest lucru în acest articol asemănător.

Default image
Sorin - FreePets

Salut, numele meu este Sorin. Pentru că sunt obsedat de animalele de companie (4 pisici, 3 papagali si 2 iepuri pitici), am decis să creez un site dedicat exclusiv animalelor de companie. Vino alături de mine să descoperim de ce se comportă câinii și pisicile așa cum se comportă, cum se manifestă diferitele rase de câini și pisici, cele mai bune produse pentru câini și pisici și multe altele.

Articles: 45