Au voie câinii să mănânce oase?

Tocmai ai terminat o friptură sau niste pui. Când vă întoarceți, prietenul dumneavoastră cu patru picioare vă privește cu ochi frumoși. Vrei să îi dai oasele, dar nu ești sigur că sunt sigure pentru câini.

În mod tradițional, câinii au fost asociați cu oasele. Deși ochii lor de cățeluș vă atrag, v-ați dat seama că a da câinelui dumneavoastră un tip greșit de os poate fi destul de periculos? Chiar și oasele obișnuite din gospodărie pot pune în pericol viața câinelui dumneavoastră. Așadar, care sunt cele mai sigure oase pe care să i le dai câinelui tău? La ce ar trebui să te uiți când îi dai câinelui tău un os de mestecat?

Care sunt beneficiile de a da oase câinelui meu?

Oferirea de oase câinelui dumneavoastră îi satisface dorința naturală de a mesteca. În plus, oasele oferă o alternativă interesantă pentru câinii cărora le place să mestece pantofi și alte obiecte de uz casnic. Oasele îi pot oferi câinelui dvs. plăcerea și relaxarea pe care le caută, fără a provoca daune materiale costisitoare.

Oasele de mestecat nu vor înlocui vizitele regulate la veterinar sau curățările dentare, dar vor ajuta la menținerea sănătății dinților câinelui dumneavoastră. Mestecatul oaselor poate ajuta, de asemenea, la evitarea acumulării de placă bacteriană. Osul potrivit poate menține dinții câinelui dumneavoastră mai albi pentru mai mult timp și poate reduce riscul de boli ale gingiilor. Periajul dintiilor câinelui dumneavoastră în mod regulat, totuși, este încă necesar pentru a-i menține albi și strălucitori.

Mestecatul oaselor are o varietate de beneficii. Având în vedere toate aceste beneficii, poate vă întrebați cum pot fi oasele dăunătoare pentru câini. Aceasta este o întrebare excelentă!

Care sunt pericolele mestecarii oaselor pentru câinele tău?

Fiecare câine mestecă oasele într-un mod diferit, în funcție de personalitatea sa de mestecat. Unele canine mestecă rapid, în timp ce altele mestecă încet. Alții iau îmbucături mari, în timp ce majoritatea câinilor iau mușcături mici. Oasele pot fi periculoase pentru câinii dumneavoastră, deoarece se pot sparge sau sparge atunci când sunt mestecate. În acest fel, oasele pot constitui un pericol de sufocare. Acest lucru este valabil mai ales pentru oasele care au fost gătite în casă, cum ar fi carnea de pasăre, de porc și de pește.

Sunt posibile leziuni interne în cazul în care câinele dumneavoastră mănâncă fragmente din oasele gătite în casă. Bucățile de os pot rămâne în intestine, ducând la obstrucție intestinală și constipație. Acest lucru îi poate provoca animalului dvs. de companie multă durere, precum și programări costisitoare la medicul veterinar sau, eventual, intervenții chirurgicale.

Chiar dacă există unele oase care sunt periculoase pentru animalul dvs. de companie, știind ce să căutați la un os, vă va menține câinele în siguranță și vă va ajuta să decideți care este o alegere bună pentru câinele dvs.

Ce oase sunt mai sigure de mestecat pentru câinele meu?

Atunci când alegeți un os pe care să îl ronțăie câinele dumneavoastră, este esențial să vă amintiți că și oasele mai sigure prezintă pericole inerente. În calitate de proprietar de animale de companie, trebuie să determinați ce este ideal pentru câinele dumneavoastră în funcție de mărimea, stilul de mestecat și vârsta acestuia. Dacă nu i-ați mai dat niciodată câinelui dvs. un os, începeți cu cantități mici și supravegheați-l. Aceasta este cea mai bună abordare pentru a determina dacă oasele sunt o bună mestecare pentru animalul dvs. de companie. Oasele nu sunt un supliment alimentar, dar reprezintă o gustare excelentă după masă.

Oase crude

Unii medici veterinari consideră că oasele de carne crudă sunt o alternativă mai sigură și mai hrănitoare pentru câini, însă acest lucru nu este unanim acceptat. Deoarece oasele crude nu se sparg la fel de repede ca oasele gătite, sunt considerate mai sigure. Oasele crude, cum ar fi cele de pui, curcan, miel, vită sau chiar coada de bou, pot fi mai sigure pentru animalul dumneavoastră de companie. Oasele crude pot fi o sursă naturală de calciu și fosfor, spre deosebire de oasele gătite în casă, care au fost golite de minerale.

Cu toate acestea, un mare dezavantaj al oaselor crude este că acestea pot conține bacterii și se pot strica în câteva zile. Înainte de a oferi oase crude câinelui dumneavoastră, curățați bine osul. În cele din urmă, oasele crude se pot murdări până când câinele dumneavoastră le mestecă pentru a le curăța.

În concluzie, consumul de oase are mai multe dezavantaje decât avantaje. Evitați să puneți în pericol viața animalului dumneavoastră, mai ales atunci când există alternative mai sigure.

caine roade la oase din vita
Default image
Sorin - FreePets

Salut, numele meu este Sorin. Pentru că sunt obsedat de animalele de companie (4 pisici, 3 papagali si 2 iepuri pitici), am decis să creez un site dedicat exclusiv animalelor de companie. Vino alături de mine să descoperim de ce se comportă câinii și pisicile așa cum se comportă, cum se manifestă diferitele rase de câini și pisici, cele mai bune produse pentru câini și pisici și multe altele.

Articles: 45