De ce sunt pisicile atrase de lasere?

Răspunsul este destul de simplu: Punctul roșu în mișcare declanșează instinctul intens de vânătoare și de ucidere al pisicii dumneavoastră. Felinele percep acea lumină mică și săltăreață ca pe o pradă pe care o pot prinde, sfâșia și mânca. Așadar, nu se "joacă" cu punctul roșu, ci îl "distruge".

Dacă ați adus vreodată acasă un pointer cu laser pentru pisica dumneavoastră, probabil că ați fost martorul obsesiei acesteia pentru acel mic punct roșu. Laserele fascinează pisicile, iar unele pisici devin atât de entuziasmate încât urmăresc punctul laser într-un mod frenetic. Deși este amuzant să vedeți cum pisica dumneavoastră, în general relaxată, se transformă într-o pisicuță nebună din cauza acestui mic punct roșu, există câteva precauții pe care ar trebui să le luați atunci când vă jucați cu pisica dumneavoastră.

Așadar, de ce fugăresc pisicile după lasere și ar trebui să vă jucați cu pisica dvs. folosind indicatoare laser?

De ce iubesc pisicile laserele?

Pisicile iubesc laserele pentru că sunt prădători cărora le place să urmărească sau să vâneze tot ceea ce se mișcă rapid în jurul lor.

O lumină roșie cu efect de zig-zag care se mișcă rapid ar putea imita mișcarea unui șoarece sau a unui alt rozător. Lumina seamănă cu un animal care aleargă pentru a-și evita prada. Chiar dacă pisicile sunt conștiente că laserul nu este un șoarece adevărat, acesta le stimulează instinctele de prădător.

Instinctul este ceva cu care animalele se nasc – nu trebuie să învețe, ele știu pur și simplu cum să o facă. Câinii, de exemplu, salivează atunci când percep mâncare. Păsările își construiesc cuiburi. Toate acestea sunt instincte, iar unele dintre ele pot ajuta animalele să trăiască.

Pisicile, în calitate de prădători, mai au câteva instrumente de supraviețuire: gheare și colți ascuțiți. De asemenea, avem o vedere și un auz excelente. Pisicile sunt, de asemenea, destul de rapide.

Biologii ar putea numi laserul un fel de superstimuli. Atrage cu adevărat atenția animalului, deoarece este atât de diferit de orice altceva se întâmplă în mediul său. Spre deosebire de prada inteligentă din natură, care se camuflează, punctul laser roșu iese în evidență.

Sunt indicatoarele laser bune pentru pisici?

Indicatoarele cu laser sunt folosite pentru a imita prada pisicii dumneavoastră, cum ar fi șoarecii, insectele și păsările mici. Prin urmare, urmărirea unui laser poate ajuta pisica dumneavoastră să își satisfacă dorința naturală de vânătoare. Această activitate îi oferă pisicii dvs. un exercițiu fizic esențial, prevenind în același timp plictiseala.

Cu toate acestea, acest lucru nu exclude posibilitatea ca indicatoarele laser să fie dăunătoare pentru pisici. Atunci când sunt folosite în mod necorespunzător, dispozitivele de indicare cu laser pot fi dăunătoare și chiar pot provoca răni, mai ales dacă pisica dumneavoastră este prea excitată atunci când se joacă cu ele.

Vestea bună este că puteți juca un rol vital în menținerea pisicii în siguranță în timpul acestor sesiuni de joacă și puteți utiliza indicatoarele laser cu prudență pentru a asigura siguranța pisicii dumneavoastră. Medicii veterinari vă recomandă să introduceți pointerul laser treptat, mai ales dacă pisica dumneavoastră are o stare de sănătate precară și nu se joacă frecvent. Începeți cu sesiuni scurte de joacă și încheiați-le devreme pentru a oferi pisicii dumneavoastră un pic de exercițiu fără a o obosi sau a o supăra prea tare.

Probabil că ați auzit că nu ar trebui să îndreptați niciodată un laser spre ochii cuiva și același lucru este valabil și pentru animale. De asemenea, țineți cont de faptul că, oriunde ați îndrepta laserul, pisica dvs. va ajunge cel mai probabil în acel loc câteva secunde mai târziu, așa că gândiți-vă bine la modul în care folosiți laserul. Evitați să îl îndreptați spre partea superioară a scărilor, rafturi de cărți, pe pereți și orice alt loc în care pisica dvs. ar putea cădea sau ar putea fi rănită în timpul urmăririi sale.

Dacă aveți mai multe pisici în casă, va trebui să le separați sau să folosiți mai multe lasere pentru a păstra siguranța tuturor în timpul jocului. Cereți ajutorul unui membru al familiei pentru a se ocupa de laserele suplimentare și permiteți ca fiecare pisică să se fixeze pe un laser. Apoi, îndreptați laserele în direcții opuse, astfel încât pisicile să nu se ciocnească în timp ce se joacă.

Atunci când folosiți laserele în mod corect, îi veți oferi pisicii dvs. un exercițiu excelent și poate chiar o veți ajuta să piardă în greutate. Jocul cu un laser poate spori încrederea pisicii dumneavoastră și ar putea fi metoda ideală pentru a ajuta o pisică nouă să iasă din carapacea sa și să exploreze noul său mediu.

Sfaturi pentru o partidă de joacă cu un laser încununată de succes

În timp ce majoritatea pisicilor sunt fascinate în mod natural de lasere și se vor juca cu plăcere cu ele, este esențial să vă păstrați pisica întreținută și mulțumită. Permiteți-i pisicii dvs. să „prindă” laserul din când în când, așa cum ar prinde o pradă.

Această idee este valabilă pentru orice jucărie cu care se joacă pisica dumneavoastră – dacă nu o lăsați să prindă jucăria din când în când, s-ar putea să devină frustrată și să refuze să se joace deloc.

Există o multitudine de jucării distractive pentru pisici pe piață și este posibil să treceți prin zeci de jucării până să găsiți una care să îi placă pisicii dumneavoastră. Laserele, pe de altă parte, sunt destul de atrăgătoare pentru majoritatea pisicilor. Modelele mici, portabile, sunt convenabile de utilizat și compacte.

Având capacitatea de a oferi pisicii dvs. o mulțime de exerciții fizice, de a-i satisface instinctul natural de pradă și de a o distra, un pointer cu laser poate fi cea mai bună jucărie pentru pisici pe care ați cumpărat-o vreodată – și probabil cea pe care pisica dvs. o apreciază mai mult decât cutia în care a venit!

Întrebări și răspunsuri frecvente despre pisici și lasere:

Tuturor pisicilor le plac laserele?

Nu toate pisicile se bucură de indicatoarele cu laser; este posibil ca acestea să nu fie interesate să urmărească lumina. Este posibil să fie nevoie să experimentați cu o varietate de jucării pentru a determina care sunt cele care îi plac pisicii dumneavoastră. Dar nu renunțați dacă aveți probleme în a găsi jucăria perfectă. Pentru fiecare buget, există întotdeauna o jucărie care pune pisicile în mișcare.

Laserele fac pisicile să fie deprimate?

Indicatoarele cu laser au potențialul de a vă face pisica anxioasă. În loc să ne întrebăm: „Sunt periculoase pentru pisici?”, am putea întreba: „Punctele laser vă stresează pisica?”. În majoritatea circumstanțelor, răspunsul este da. Ea poate să urmărească, să fugărească și să se năpustească, dar nu va reuși niciodată să prindă laserul.

Sunt laserele rele pentru pisici?

Jocul cu laserul este un antrenament plăcut de aerobic atunci când este utilizat în mod corespunzător. Cu toate acestea, dacă îndreptați o lumină laser direct în ochii pisicii dvs. îi puteți afecta vederea și, probabil, îi puteți afecta permanent ochii, potrivit experților. Lumina de la un laser poate arde practic retina într-o clipită.

Pisicilor le plac laserele roșii sau verzi?

Potrivit medicilor veterinari, deși pisicile reacționează intens la punctul roșu produs de un laser, reacția nu are nicio legătură cu culoarea. Deoarece ochii pisicilor nu sunt sensibili la roșu, cel mai probabil vor vedea punctul de lumină ca fiind alb sau galben.

Pisicile știu că pointerul cu laser este fals și că nu-l pot prinde?

Nu, pisica dvs. nu crede că pointerul cu laser este viu în vreun fel, dar, datorită naturii dispozitivului, pisica dvs. nu va experimenta niciun fel de senzație tactilă ca rezultat al jocului; am citit literatură care sugerează că acest lucru creează un sentiment de eșec în pisică și/sau o privează de un sentiment de satisfacție, ca și cum nu ar fi prins ceea ce vâna. De asemenea, s-a sugerat că, dacă pisicii dvs. îi place să urmărească un laser, la sfârșitul sesiunii de joc, dați-i câteva dulciuri într-un mod jucăuș, astfel încât pisica dvs. să simtă că a prins ceva, sau încheiați sesiunea cu o jucărie tradițională.

Default image
Sorin - FreePets

Salut, numele meu este Sorin. Pentru că sunt obsedat de animalele de companie (4 pisici, 3 papagali si 2 iepuri pitici), am decis să creez un site dedicat exclusiv animalelor de companie. Vino alături de mine să descoperim de ce se comportă câinii și pisicile așa cum se comportă, cum se manifestă diferitele rase de câini și pisici, cele mai bune produse pentru câini și pisici și multe altele.

Articles: 45