De ce le plac pisicilor cutiile?

De ce iubesc pisicile atât de mult cutiile? Motivele pot fi multiple, dar, în principiu, este un loc sigur și confortabil în care pisica ta se poate odihni.

Nu este un secret că pisicile adoră cutiile. De fapt, majoritatea iubitorilor de pisici au văzut cel puțin un desen animat care înfățișa o pisică dormind într-o cutie în locul patului scump pentru pisici care se afla în interiorul acelei cutii.

pisica doarme in cutie langa patul de pisici

Cum privesc pisicile cutiile

Pisicile sunt în mod natural niște creaturi curioase. Atunci când apare ceva nou în mediul lor, ele îl inspectează pentru a vedea dacă este sigur, dacă este o jucărie sau o posibilă hrană. Pisicile sunt prădători notorii. O cutie este o locație închisă, limitată, pe care pisica dvs. o poate vedea ca fiind locul ideal pentru a se ascunde și a aștepta prada.

Unii oameni uită că, deși pisicile sunt prădători, ele sunt, de asemenea, pradă pentru multe creaturi sălbatice. O cutie închisă poate oferi, de asemenea, o ascunzătoare sigură pentru pisica dumneavoastră. De fapt, cutiile pot face ca pisica dvs. să se simtă atât de în siguranță încât preferă să se ascundă în interiorul uneia atunci când este stresată sau când se schimbă mediul din casa lor. Ascunderea este o metodă de adaptare folosită de pisici pentru a face față la diverși factori de stres din mediul înconjurător.

Unii stăpâni de pisici se pot întreba, dacă cușca de transport pentru pisici este un loc închis care seamănă cu o cutie, de ce îl disprețuiește pisica atât de mult. Din nefericire, pisica dumneavoastră și-a dat seama ce înseamnă cutia de transport. Atunci când sunt acasă, punerea lor în cușcă semnifică faptul că se duc într-un loc neplăcut, cum ar fi la veterinar. Acesta este și motivul pentru care, atunci când vă duceți pisica la veterinar, tot ce vrea să facă este să se întoarcă în interiorul cutiei de transport. Atunci când intră în cușcă la veterinar, înseamnă că se îndreaptă spre casă. Cu toate acestea, există anumite sfaturi și tactici care vă pot ajuta să vă băgați pisica în interiorul cutiei de transport. Dacă puteți începe din timp, folosirea transportatorului ca un pat suplimentar (sau cutie) va ajuta pisica dumneavoastră să își îndepărteze relația cu acesta și cu veterinarul.

Farmecul cutiilor

Pisicile sunt obsedate de textură. Acesta este motivul pentru care poate fi dificil să schimbi dieta unei pisici care a mâncat doar crochete de o anumită formă și de ce variază texturile conservelor de hrană. Preferințele de textură pot explica, de asemenea, de ce pisica dvs. preferă să zgârie canapeaua dvs. în loc să se zgârie pe suportul de zgârieturi din sfoară de sisal de lângă ea. Cartonul oferă o textură pe care majoritatea pisicilor vor dori să o zgârie și să o ronțăie.

pisica zgarie un carton edited

Cartonul este, de asemenea, un bun izolator. Pisicile preferă temperaturi cuprinse între 26 și 32 de grade Celsius. Acest lucru este, fără îndoială, mai cald decât temperatura la care sunt setate termostatele majorității oamenilor. Lăzile de carton pot oferi pisicii dvs. un refugiu sigur.

Cum să faci o cutie de zgârieturi pentru pisici gratuită prin refolosirea cartonului.

Cum să încurajezi experiențele pozitive cu cutiile

Dacă pisica dumneavoastră insistă să doarmă în cutii, există câteva măsuri de precauție pe care le puteți lua pentru a o menține în siguranță și confortabilă. Umpleți cutia cu pături moi și câteva dintre jucăriile preferate ale pisicii dumneavoastră. Pentru a o ajuta să se simtă și mai în largul ei, stropiți-i păturile cu un parfum relaxant cu feromoni sau cu iarbă pentru pisici (catnip). Pisicile preferă să fie aproape de familia lor, așa că plasați cutia într-un loc în care obișnuiți să vă petreceți timpul, cum ar fi camera de zi sau dormitorul.

Sfaturi pentru siguranță

Înainte de a-i da pisicii tale o cutie de carton pentru a se juca cu ea, ține cont de următoarele:

  • Îndepărtați orice capse care pot fi prezente în carton. Acestea ar putea să vă înțepe accidental pisica sau să producă o rană prin înțepare care ar putea deveni infecțioasă.
  • Îndepărtați orice sfoară sau ață care a fost folosită pentru a închide cutia, deoarece acestea ar putea provoca un pericol de inec la pisici.
  • Așezați cutia pe o suprafață stabilă, cum ar fi podeaua, și așezați-o pe partea cea mai mare pentru a preveni răsturnarea ei.
  • Dacă împachetați cutii pentru o mutare, asigurați-vă că pisica dvs. nu a intrat într-una înainte de a o sigila.

Preocuparea majorității pisicilor pentru cutii este un comportament complet tipic. Acceptați-l și mergeți cu el. În cele din urmă vor observa jucăria scumpă sau patul pentru animale de companie care a venit cu ea.

Default image
Sorin - FreePets

Salut, numele meu este Sorin. Pentru că sunt obsedat de animalele de companie (4 pisici, 3 papagali si 2 iepuri pitici), am decis să creez un site dedicat exclusiv animalelor de companie. Vino alături de mine să descoperim de ce se comportă câinii și pisicile așa cum se comportă, cum se manifestă diferitele rase de câini și pisici, cele mai bune produse pentru câini și pisici și multe altele.

Articles: 45