Când pisicile dezvoltă punga primordială

Acea bucată de piele, blană și grăsime reprezintă un strat protector numit punga primordială. Acesta este poziționat de-a lungul burții pisicii.

Ce este o pungă primordială sau un sac primordial

O pungă primordială poate fi găsită în partea de jos a abdomenului pisicii dumneavoastră, chiar în fața picioarelor din spate. Punga este formată în mare parte din piele în plus, cu puțină grăsime aruncată pentru o măsură bună. Atunci când o pisică merge, punga primordială este cel mai vizibilă în timp ce atârnă încet și se balansează dintr-o parte în alta.

Când dezvoltă pisicile punga primordială?

În timp ce toate pisicile se nasc cu pungi primordiale, acestea nu se dezvoltă și nu devin evidente până când pisica nu are cel puțin doi ani. În acest moment, pisica este pe deplin matură, ceea ce înseamnă că punga primordială este, de asemenea, pe deplin dezvoltată. Cu toate acestea, dacă pisica devine supraponderală, punga primordială se poate extinde.

Cum de a spune diferența dintre o pungă primordială și grăsime?

La prima vedere, o pungă primordială poate fi confundată cu un exces de grăsime. În timp ce punga primordială poate reține o parte din excesul de grăsime, aceasta este formată în principal din surplus de piele și nu indică faptul că pisica este obeză. Atunci când o pisică se mișcă, este cel mai ușor să se identifice diferența dintre un sac primordial și grăsime. Atunci când o pisică merge, punga primitivă se balansează dintr-o parte în alta odată cu ea. Grăsimea în exces, pe de altă parte, se va lipi mai aproape de corp și nu se va balansa la fel de mult.

Rase de pisici cu pungi primordiale?

În timp ce multe rase le dezvoltă, există câteva rase de pisici care se remarcă prin faptul că au pungi primordiale mari. Rasele Egyptian Mau, British Shorthaired, American Bobtail și Bengal se numără printre acestea. Pentru că au mai puțină blană și mai multă piele, aceste rase sunt mai predispuse să dezvolte pungi primordiale.

De ce au pisicile pungi primordiale?

Principalul motiv pentru care pisicile au pungi primordiale este acela de a stoca grăsime suplimentară, flexibilitate sporită și protecție.

Grăsime suplimentară

După cum s-a afirmat anterior, punga primordială a pisicii este folosită pentru a stoca grăsimea suplimentară. Acest lucru poate fi destul de avantajos pentru o pisică sălbatică, deoarece îi furnizează energie de rezervă în cazul în care nu reușește să obțină hrană. Deoarece majoritatea pisicilor domestice sunt bine hrănite, punga primordială este, de obicei, doar piele de prisos. Mai multe informații despre acest lucru pot fi găsite în articolul meu despre cum să faci o pisică să slăbească.

Flexibilitate sporită

Punga primordială adaugă un strat suplimentar de piele la pisică, făcându-i mai flexibilă. Aceasta le ajută să își întindă mai mult picioarele atunci când aleargă. Ca urmare, pot alerga mai repede și pe distanțe mai lungi.

Protecție

În cele din urmă, o pungă primitivă servește drept protecție. Aceasta este situată sub unele dintre cele mai vitale organe ale pisicii. Atunci când o pisică se luptă cu o altă pisică sau cu un alt animal, punga primordială protejează aceste organe de a fi perforate. Acest lucru este esențial, deoarece pisicile care atacă și alți prădători au de obicei gheare și dinți ascuțiți.

Punga primordială la motani

Un mit frecvent este acela că pungile primordiale apar în timpul sarcinii și, prin urmare, apar numai la pisicile femele. Cu toate acestea, după cum puteți vedea din paragraful anterior, crearea pungilor primordiale nu are nimic de-a face cu sarcina. Ca urmare, motanii dobândesc pungi primordiale. Pe de altă parte, motanii au pungi primordiale mai mari decât pisicile femele.

Ar trebui să vă faceți griji dacă pisica dumneavoastră are o pungă primordială?

Cu siguranță că nu. După cum s-a spus mai sus, o pungă primordială este absolut naturală și nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare. Nu este nici măcar un indiciu că pisica dumneavoastră este obeză. Dacă sunteți îngrijorat că mâța dvs. este supraponderală, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să o cântăriți și apoi să vă consultați cu medicul veterinar. Este vital să vă amintiți că o pisică care a slăbit foarte mult va avea, cel mai probabil, o pungă primordială mai mare decât de obicei. Acest lucru este similar cu situația în care o persoană pierde rapid în greutate și dezvoltă vergeturi.

Deși pare neplăcută, nu este un simptom al unei afecțiuni medicale. Pisicile mai în vârstă tind, de asemenea, să aibă pungi primordiale mai mari. Acest lucru se datorează faptului că pisicile vârstnice tind să piardă în greutate spre sfârșitul vieții lor, ceea ce duce la o piele în plus.

Singurul moment în care ar trebui să vă faceți griji este dacă punga primordială a pisicii dumneavoastră este atât de mare încât se târăște pe jos când merge. În situații rare, punga seminală a pisicii se poate dezvolta până la o dimensiune dăunătoare. Dacă mișcarea pisicii dumneavoastră este împiedicată în vreun fel de pungă, ar trebui să vizitați un medic veterinar. Există posibilitatea ca aceasta să fie nevoită să fie supusă unei intervenții chirurgicale pentru a îndepărta o parte din excesul de grăsime sau piele.

O pungă primordială anormal de mare poate indica, potențial, prezența unei alte probleme medicale, cum ar fi o tumoare. Dacă simțiți că acesta este cazul, duceți-vă imediat pisica la veterinar.

Default image
Sorin - FreePets

Salut, numele meu este Sorin. Pentru că sunt obsedat de animalele de companie (4 pisici, 3 papagali si 2 iepuri pitici), am decis să creez un site dedicat exclusiv animalelor de companie. Vino alături de mine să descoperim de ce se comportă câinii și pisicile așa cum se comportă, cum se manifestă diferitele rase de câini și pisici, cele mai bune produse pentru câini și pisici și multe altele.

Articles: 45