De ce se sperie pisicile de castraveți?

Se poate spune că pisicile și castraveții au o relație cel puțin slabă. Nenumărate videoclipuri arată pisici sărind la vederea lor, dar de ce se tem pisicile de castraveți?
Pisici vs Castraveți: De ce se sperie pisicile de castraveți?

Este posibil să fi văzut videoclipuri online cu oameni care își sperie pisicile plasând în liniște un castravete în spatele lor. Apoi, când pisica se întoarce să vadă castravetele, se sperie și sare înapoi, spre deliciul persoanei care filmează. Prima dată când vedeți un videoclip în care o pisică este speriată de un castravete s-ar putea să credeți că este doar o întâmplare. După ce urmăriți mai multe videoclipuri, însă, s-ar putea să începeți să vă întrebați: „De ce se sperie pisicile de castraveți?”. S-ar putea chiar să te întrebi dacă propria ta pisică se va speria de un castravete plasat în spatele ei.

De ce sunt pisicile speriate de castraveți?

Oamenilor le place să sublinieze faptul că pisicile sunt prădători. Cu toate acestea, mulți oameni nu reușesc să vadă că pisicile sunt, de asemenea, pradă. De fapt, pisicile pot fi pradă pentru o gamă largă de alte animale. Pisicile se feresc în mod natural de obiectele care se apropie pe furiș de ele. Acesta este motivul pentru care pisicile au un auz, un miros și o vedere atât de ascuțite. Pisicile, de fapt, au un simț al mirosului și al auzului mult mai bun decât câinii. Dacă pisica dvs. se întoarce și observă ceva aproape în spatele ei care nu era acolo înainte, va fi uimită. Dacă castravetele este așezat atunci când pisica dumneavoastră mănâncă, bea sau folosește litiera, această reacție poate fi intensificată.

Ambele comportamente vă pun pisica în pericol. Acest lucru se datorează faptului că o pisică care mănâncă, bea sau folosește litiera nu este atât de atentă la mediul înconjurător pe cât ar trebui. O pisică care folosește litiera nu poate fugi la fel de repede sau de ușor. Faptul de a fi surprins de un posibil prădător în timp ce participă la oricare dintre aceste activități este foarte stresant pentru pisica dumneavoastră.

Pisicile sunt speriate de castraveți pentru că seamănă cu șerpii?

Se crede că castraveții sunt înfricoșători pentru pisici, deoarece seamănă cu șerpii. Castraveții sunt lungi, subțiri și chiar au o curbură asemănătoare cu cea a șerpilor, așa că are sens la prima vedere. Se crede că castraveții seamănă cu șerpii datorită trăsăturilor lor, potrivit unora. Așadar, atunci când pisica ta se întoarce și vede nu doar ceva care apare de nicăieri, ci și ceva care seamănă cu un șarpe și apoi sare speriată, acești oameni cred că este din cauză că pisica ta l-a confundat cu un șarpe.

Bineînțeles, majoritatea pisicilor vor învăța că prădătorul care se apropie este doar o legumă, după prima sperietură. De fapt, dacă așezați castravetele în fața pisicii dumneavoastră, mai degrabă decât în spatele ei, nu va sări înapoi speriată, deoarece își va da seama că nu este un prădător. O altă problemă cu ideea de șarpe este că majoritatea pisicilor sunt fascinate de șerpi. Dacă găsesc unul în grădină (sau în casa dumneavoastră), s-ar putea să dea cu laba în el și să îl confunde cu jucăria lor preferată cu șnur. Cu excepția cazului în care a fost mușcată de un șarpe, este posibil ca pisica dumneavoastră să nu fie conștientă că șerpii pot fi periculoși.

Este sigur să-mi sperii pisica cu un castravete?

Este amuzant să privești pisicile care fac trucuri, cum ar fi zoom-urile de pisică prin casă sau în filme, dar nu este plăcut să îți sperii felina pentru a te distra. Le provoacă pisicilor tensiune și anxietate inutile, care se manifestă prin tremurături și ostilitate. Problemele medicale legate de stres includ vărsături, diaree și căderea părului. Pisicile care sunt stresate sau speriate vor căuta o cale de scăpare, ceea ce ar putea avea ca rezultat rănirea fizică atunci când sar, țopăie sau fug.

Pot mânca pisicile castraveți?

În loc să vă jucați trucuri pe pisica dvs., de ce nu serviți castraveți ca o gustare plăcută? Pisica dvs. nu va face legătura între castravetele feliat sau tăiat în cubulețe și obiectul tubular care o îngrozește.

Castraveții, ca și alte fructe care sunt potrivite pentru pisici, sunt o gustare sănătoasă pentru pisica dumneavoastră. Oferiți-le o bucățică mică de castravete fără semințe (dar niciodată frunzele plantei, deoarece acestea sunt toxice pentru pisici) și vedeți ce se întâmplă. Întotdeauna faceți-vă temele înainte de a-i oferi pisicii dumneavoastră alimentele altor persoane; există multe alimente care sunt periculoase pentru pisici.

Așadar, deși vizionarea de videoclipuri cu pisici care se sperie de castraveți poate părea un experiment grozav pe care să îl întreprindeți cu propria pisică, luați-i în schimb o jucărie cu iarbă pentru pisici (catnip) în formă de castravete și petreceți o sesiune de joacă împreună.

Si pe final nu o sa te judecam daca te uiti la video cu pisici care se sperie de castraveti 😀

filmulete cu pisici care se sperie de castraveti

Default image
Sorin - FreePets

Salut, numele meu este Sorin. Pentru că sunt obsedat de animalele de companie (4 pisici, 3 papagali si 2 iepuri pitici), am decis să creez un site dedicat exclusiv animalelor de companie. Vino alături de mine să descoperim de ce se comportă câinii și pisicile așa cum se comportă, cum se manifestă diferitele rase de câini și pisici, cele mai bune produse pentru câini și pisici și multe altele.

Articles: 45