Metode de a cere oaspeților să respecte limitele animalului tău

Fiecare animal de companie, ca și stăpânii săi, are o personalitate proprie. Unii sunt prietenoși cu toți cei pe care îi întâlnesc, alții par să își tolereze cu greu până și stăpânii.

Cum vă puteți asigura că animalul dvs. de companie este apreciat și că oaspeții înțeleg cum să se poarte cu animalul dvs. de companie dacă animalul dvs. de companie nu se înțelege cu străinii.

Evenimentele, sunetele, luminile, hainele, muzica și obiceiurile sezonului de sărbători pot fi copleșitoare pentru animalele noastre de companie, mai ales dacă sunt însoțite de oaspeți. Chiar dacă acești oaspeți sunt cei mai apropiați prieteni și rude ale noastre, asta nu înseamnă că animalele noastre de companie se vor simți instantaneu (sau poate vreodată) în largul lor în preajma lor.

Acest lucru poate fi dificil de reținut pentru vizitatori și este esențial să punem limitele, siguranța și confortul animalelor noastre de companie în prim-planul aranjamentelor de vacanță. Animalele de companie nu sunt animale de pluș și nu sunt obligate să se distreze cu oaspeții noștri la diverse sărbători.

Pisicile și vizitatorii

Din cauza dimensiunii lor mici, vizitatorii din casă pot depăși uneori limitele unei pisici. Atunci când aveți musafiri, asigurați-vă că pisica dumneavoastră are o zonă liniștită în care să se retragă. Copacii pentru pisici și alte platforme înălțate sunt foarte liniștitoare pentru multe pisici, deoarece le permit să observe sărbătorile de la o distanță sigură, fără a se implica. Nu permiteți vizitatorilor să meargă să vă caute pisica sau să încerce să o scoată din spatele mobilei dacă aceasta s-a ascuns.

De exemplu, am mai multe pisici, dar una dintre ele fuge și se ascunde dacă vin musafiri, în timp ce celelalte pisici vin bucuroase și îi întâmpină pe noii veniți în casă.

Câinii și oaspeții

Se presupune că toți câinii adoră oamenii și sunt încântați să primească vizitatori în casă. În realitate, mulți câini sunt reticenți față de străinii care intră în casa lor din cauza caracteristicilor rasei, a temperamentelor unice sau a îngrijorărilor. Acest lucru ar putea determina câinii să devină excesiv de entuziaști ca urmare a fricii sau a durerii lor, iar ca urmare ar putea deveni protectori față de dumneavoastră.

Limitați interacțiunile câinelui dvs. cu oaspeții până când știți cum se simte câinele dvs. în legătură cu prezența lor și gestionați orice întâlnire cu vizitatorii pentru a vă ajuta să vă pregătiți câinele pentru succes. Păstrarea câinelui în lesă lângă dvs. în timpul evenimentelor (de sărbători) este o metodă ușoară de a realiza acest lucru.

Nu vă forțați animalele de companie să fie sociabile

Vă adorați animalele de companie și doriți ca toată lumea din viața dumneavoastră să recunoască cât de minunate sunt, însă acest lucru poate duce la faptul că proprietarii de animale își presează în mod greșit animalele de companie să fie mai sociabile sau mai implicate cu vizitatorii.

Acest lucru se poate întoarce adesea împotriva noastră, determinând câinii sau pisicile să se dezlănțuie prin zgarieturi, hasaieli, răbufniri, latrat sau chiar mușcat pentru a se îndepărta de oameni.

Dacă pisica dvs. îl zgârie pe unchiul dvs. sau câinele latră și sare asupra musafirului dvs., nu-i pedepsiți. În schimb, vedeți incidentul ca pe o comunicare a nevoilor și disconfortului animalului dvs. de companie și folosiți-l ca pe o lecție că animalul dvs. de companie are nevoie de mai mult spațiu față de oaspeții dvs. (de sărbători.)

pisica nervoasa 1 edited

Nu permiteți oaspeților să creadă că sunt „experți”

Una dintre cele mai dificile probleme cu vizitatorii este că aceștia cred că, deoarece iubesc Una dintre cele mai dificile probleme cu vizitatorii este că aceștia cred că, deoarece iubesc animalele, trebuie să cunoască nevoile sau dorințele animalului dumneavoastră de companie mai bine decât dumneavoastră. Acest lucru poate duce la situații jenante sau chiar periculoase în care alții încearcă să vă împingă animalul de companie să se joace, să se ghemuiască sau să fie mângâiat.

Vizitatorilor ar trebui să li se reamintească faptul că animalele de companie sunt indivizi și doar pentru că le plac câinii sau pisicile nu înseamnă că animalul dvs. de companie îi va plăcea sau că vor putea interacționa cu animalul dvs. de companie în timp ce se află la dvs. acasă. Dumneavoastră știți cu ce se simt confortabil animalele voastre, iar acestea se bazează pe dumneavoastră pentru a stabili și a le impune limite.

Stabiliți limitele

Stabilirea unor limite pentru animalele de companie este una dintre responsabilitățile noastre atunci când vine vorba de menținerea animalelor noastre de companie în siguranță și confort în timpul sărbătorilor. Acestea ar trebui să aibă prioritate în fața plăcerii prietenilor sau membrilor familiei care ar putea dori să „salute”. O metodă fantastică de a proteja limitele animalelor de companie și de a vă pregăti oaspeții pentru succes cu animalul dvs. de companie este să explicați în prealabil, prin telefon, prin SMS sau prin e-mail, de ce au nevoie animalele de companie și cum doriți și cum nu doriți să se implice. De exemplu, s-ar putea să doriți ca aceștia să vă ignore complet animalele de companie, cu excepția cazului în care animalul dvs. de companie le caută în mod activ atenția.

Alternativ, este posibil să fiți conștient de faptul că câinele dumneavoastră se comportă bine atunci când întâlnește persoane noi care îi oferă recompense. Puteți lăsa un recipient de dulciuri pe veranda din față și îi puteți îndemna pe vizitatori să ia dulciuri din recipient pentru a le oferi câinelui dvs. atunci când intră în casă. Ar putea fi destul de benefic să le explicați cu atenție vizitatorilor dvs. ce pot și ce nu pot face pentru confortul și siguranța animalului dvs. de companie din timp. Când sosesc, transmiteți-le încă o dată limitele animalului dumneavoastră de companie.

AȚI DORI CA CÂINII DVS. SĂ ÎNTÂMPINE OASPEȚII ÎN MOD CALM? Aplicați această metodă!

Default image
Sorin - FreePets

Salut, numele meu este Sorin. Pentru că sunt obsedat de animalele de companie (4 pisici, 3 papagali si 2 iepuri pitici), am decis să creez un site dedicat exclusiv animalelor de companie. Vino alături de mine să descoperim de ce se comportă câinii și pisicile așa cum se comportă, cum se manifestă diferitele rase de câini și pisici, cele mai bune produse pentru câini și pisici și multe altele.

Articles: 45