De ce pisicile dărâmă lucrurile?

De ce insistă pisicile să ne distrugă lucrurile? Ca și în cazul celor mai multe activități ale animalelor de companie, există o varietate de motive pentru care pisicii dvs. îi place să dărâme lucruri.

Pisicile au obiceiul de a răsturna obiecte de pe tejghele și rafturi. De fapt, la o scurtă căutare online veți găsi numeroase videoclipuri și benzi desenate cu pisici care sparg obiecte făcând exact acest lucru. Acest lucru poate fi extrem de enervant pentru orice proprietar de pisică.

Compilație video cu pisici care dau peste lucruri

Instinctele de prădător

Pisicile, în special cele ținute în casă, au instincte puternice de prădător. Acest lucru se datorează faptului că sunt considerate carnivore „adevărate”. Jucăriile pentru pisici, cum ar fi jucăriile de tip baghetă, arătătoarele cu laser și bastoanele de lovituri, sunt plăcute pentru pisica dumneavoastră, deoarece oferă o priză pentru aceste înclinații. Ele încearcă să determine dacă stiloul dvs. este o pradă viabilă, lovindu-l pe birou. Pisicile își vor explora împrejurimile nu doar cu nasul, ci și cu lăbuțele. Astfel, chiar și obiectele care nu seamănă cu un șoarece sau o insectă pot primi o lovitură rapidă din partea pisicii dumneavoastră.

Plictiseală

Pisicile sunt mult mai deștepte decât cred unii oameni că sunt. Pisicile se pot plictisi rapid dacă nu li se oferă o stimulare mentală adecvată. Multe comportamente aparent „deranjante” pot apărea doar pentru că pisica dumneavoastră are nevoie de mai mulți stimuli. Dacă pisica dvs. nu este stimulată de o joacă activă, poate începe să vă rupă mobila, să se cațere pe draperii și să se joace cu obiecte care nu sunt concepute pentru a fi jucării pentru pisici, cum ar fi obiectele lăsate pe rafturi.

Căutarea de atenție

O pisică trebuie doar să lovească ceva de pe tejghea de câteva ori înainte de a-și da seama că atunci când o face, stăpânul ei vine în fugă. Dacă pisica dumneavoastră are nevoie de atenția dumneavoastră, este posibil să înceapă să lovească obiecte de pe tejghele pentru a o obține. Pentru a evita întărirea acestui comportament, încercați să nu alergați după pisica dvs. atunci când lovește ceva. Evident, dacă pisica dumneavoastră distruge o cană de cafea sau răsturnă un pachet de mâncare, asigurați-vă că nu se rănește, dar pixurile și cheile scăpate pot fi adunate mai târziu.

Cum puteți descuraja acest comportament?

Deoarece acesta este un impuls natural, nu este recomandabil să vă pedepsiți pisica pentru că a răsturnat obiecte. Acestea fiind spuse, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să limitați distrugerile provocate de pisica dvs. prin răsturnarea obiectelor de pe blaturi sau rafturi.

Organizarea unor perioade de joacă, în special cu jucării care le folosesc tendințele de prădător, cum ar fi jucăriile de tip baghetă și de tip „kick stick”, ar putea ajuta la menținerea plictiselii. Aceste jucării oferă o îmbogățire mentală și fizică, precum și o ieșire acceptabilă pentru instinctele pisicii dumneavoastră. Joaca cu pisica dvs. în mod regulat poate ajuta să o dezlipească de înclinația sa de a lovi obiecte de pe măsuțe.

Jucarie cu catnip de tip kick stick pentru pisici

Cu toate acestea, este esențial ca acest timp de joacă să dureze mai mult de câteva minute. Majoritatea pisicilor vor beneficia de 20 de minute de joacă viguroasă în fiecare zi. Redirecționarea, în plus față de timpul de joacă regulat, poate fi benefică. Dacă vă vedeți pisica pe punctul de a sări pe un blat sau pe o masă care are pe ea obiecte pe care ar dori să le doboare, îi puteți distrage atenția cu o sesiune de joacă improvizată.

Puzzle pentru hranirea pisicii
Puzzle jucarie pentru hranirea pisicii

Nu vă puteți împiedica pisica să pipăie lucrurile în mod intuitiv. Cu toate acestea, dacă înțelegeți de ce simte nevoia de a face acest lucru, îi puteți oferi o eliberare adecvată pentru comportamentul lor.

De ce pisicile dărâmă lucrurile? Pisicile sunt niște nesimțite sau e ceva mai mult decât atât?

Default image
Sorin - FreePets

Salut, numele meu este Sorin. Pentru că sunt obsedat de animalele de companie (4 pisici, 3 papagali si 2 iepuri pitici), am decis să creez un site dedicat exclusiv animalelor de companie. Vino alături de mine să descoperim de ce se comportă câinii și pisicile așa cum se comportă, cum se manifestă diferitele rase de câini și pisici, cele mai bune produse pentru câini și pisici și multe altele.

Articles: 45