Pisicile au o sănătate mai bună și trăiesc mai mult dacă sunt ținute în casă

Shakespeare a spus odată: „A fi [în casă] sau a nu fi [în casă], aceasta este întrebarea”, referindu-se la pisici.

Diferența dintre durata de viață a pisicilor de interior și cea a pisicilor de exterior este dramatică, pisicile de interior trăind în medie 10-20 de ani, iar cele de exterior doar 2-5 ani în medie.

Pisicile libere se pun pe ele însele și pe ceilalți în mare pericol și, din păcate, unele dintre ele nu se mai întorc niciodată în casă.

 • Pisicile, chiar și cele care par să se simtă bine pe stradă, sunt în mod obișnuit ucise de vehiculele care trec.
 • Pisicile care trăiesc în libertate riscă să fie pierdute sau capturate de Protecția Animalelor, ceea ce poate duce la moartea lor.
 • Cu toate acestea, există persoane care sunt atât de crude încât abuzează de pisici.
 • Chimicalele pentru gazon sau pesticidele unui vecin care au fost lăsate afară pentru rozătoare sau alte animale ar putea să vă îmbolnăvească pisica.
 • Uneori, chiar și pisicile de exterior îmblânzite trebuie să se apere de alte feline mai violente. Bolile pot fi transmise prin rănile provocate de mușcături, ceea ce face deosebit de important să evitați pisicile nevaccinate sau bolnave și să preveniți luptele între pisici. Infecțiile respiratorii superioare, virusul imunodeficienței feline și leucemia felină sunt doar câteva exemple.
 • Nu doar șoimii și coioții pot fi letali pentru pisicile de casă rătăcite; vulpile, ratonii și chiar unii câini pot fi la fel de periculoși. Dacă pisica dumneavoastră este suficient de norocoasă să supraviețuiască unui atac, este posibil să fi fost expusă la rabie și va avea acum nevoie de îngrijiri veterinare costisitoare pentru răni grave sau abcese.
 • De asemenea, pisica dumneavoastră ar putea rămâne blocată în șopronul sau garajul unui vecin dacă se rătăcește pe acolo.
 • Pisica dumneavoastră ar putea suferi degerături dacă este lăsată afară iarna.
 • De asemenea, pisica dvs. ar putea fi iritată și chinuită de paraziți de exterior, cum ar fi puricii, căpușele și acarienii din urechi. Pe lângă faptul că introduce purici în casa dumneavoastră, o pisică vagaboandă prezintă și riscul de a transmite viermi în familia dumneavoastră.
 • Pisica dvs. de exterior va rămâne aproape probabil însărcinată și va avea pui dacă nu a fost sterilizată.
 • Este politicos să vă țineți pisica și în interior. Vecinii dvs. ar putea fi îngrijorați de faptul că câinele lor vă va fugări pisica dacă aceasta continuă să le folosească curtea sau grădina ca toaletă.

S-a susținut că accesul pisicilor la exterior este un comportament natural. Dar merită cu adevărat riscul de a lăsa iubita ta felină afară în lume, având în vedere toate amenințările cu care se poate confrunta? Pisicile de interior sterilizate sau castrate se pot bucura de o viață lungă și sănătoasă în interior, unde se pot juca cu dumneavoastră și cu alte pisici, pot să se bronzeze pe un pervaz cald și pot folosi turnurile pentru pisici în locul copacilor. Pisicile care își petrec timpul atât în interior, cât și în exterior pot fi relocate cu succes în interior, unde vor fi mai sănătoase și vor trăi mai mult timp, cu condiția ca stăpânii lor să aibă răbdare.

Sperăm ca tu și pisica ta să aveți mulți ani fericiți împreună, în interior și departe de pericol.

Default image
Sorin - FreePets

Salut, numele meu este Sorin. Pentru că sunt obsedat de animalele de companie (4 pisici, 3 papagali si 2 iepuri pitici), am decis să creez un site dedicat exclusiv animalelor de companie. Vino alături de mine să descoperim de ce se comportă câinii și pisicile așa cum se comportă, cum se manifestă diferitele rase de câini și pisici, cele mai bune produse pentru câini și pisici și multe altele.

Articles: 45