Este în regulă să-ți lași pisica să doarmă în patul tău?

Majoritatea părinților de mâțe se bucură când pisica se ghemuiește lângă ei în pat; este atât de dulce și confortabil! Cu toate acestea, poate fi dăunător pentru sănătate?

Deranjarea somnului reprezintă un risc pe care ți-l asumi

Pisicile dorm excelent, dormind în medie 15 ore pe zi, dar ciclurile lor de somn diferă de ale noastre. La ora 2 dimineața, o pisică care a dormit toată ziua poate fi gata de purrkour, alergând prin cameră și sărind de pe mobilă. Unele pisici dorm bine noaptea, în timp ce altele sunt mai alerte și mai active atunci când încercați să dormiți. În afară de isprăvile atletice, pisicile pot sforăi, zgâria sau pur și simplu vă pot împinge în timp ce dormiți pentru a atrage atenția.

Alergiile și astmul sunt factori de risc.

Dacă aveți alergii, ar trebui să evitați să vă lăsați pisica să doarmă în patul dumneavoastră. Dacă cineva este alergic la pisici, medicii recomandă eliminarea acestora din casă, dar există măsuri mai puțin drastice pe care le puteți lua pentru a atenua simptomele de alergie și astm. Puteți elimina factorii declanșatori de alergii și astm în timp ce dormiți închizând ușa dormitorului și folosind un filtru HEPA decent.

Purici și alți paraziți

Atunci când împărțiți patul cu o pisică care doarme, împărțițiți patul și cu orice paraziți pe care pisica îi poate purta. Dacă pisica dvs. se plimbă afară, puricii, căpușele și paraziții intestinali reprezintă un risc pentru dvs. atunci când se întoarce acasă și se cuibărește cu dvs. noaptea. Puricii nu se pot să se dezvolte pe oameni, deși mușcă, provocând urme inconfortabile. Da, este dezgustător, dar este suficient pentru a o trezi pe pisicuța din somnul ei? Acest lucru depinde în întregime de dumneavoastră și de medicul veterinar, care poate lua în considerare o varietate de aspecte. Dacă aveți o pisică de interior, de exemplu, riscul este mult redus. Dacă pisoiul dumneavoastră este expus la intemperii, consultați-vă cu medicul veterinar cu privire la opțiunile disponibile pentru a vă proteja pisica și familia.

O primejdie pentru copiii mici

Pătuțurile sunt zone de dormit atractive pentru pisici, deoarece sunt înalte, acoperite pe toate părțile și sunt din material plușat. Cu toate acestea, există șansa ca acel ghem strâns de păr să sufoce accidental un nou-născut care doarme. Așa că rezervați vizitele pisicilor in camera copiilor pentru atunci când aceștia sunt treji!

Și dacă acestea nu sunt probleme pentru tine?

Concluzia majoră este că dormitul cu pisica ta are unele dezavantaje, dar atâta timp cât ești conștient de ele, este complet sigur! Dacă nu ești alergic la pisica ta și dacă aceasta doarme bine noaptea, atunci dă-i drumul și ghemuiește-te cu ea sau el sub patura.

Default image
Sorin - FreePets

Salut, numele meu este Sorin. Pentru că sunt obsedat de animalele de companie (4 pisici, 3 papagali si 2 iepuri pitici), am decis să creez un site dedicat exclusiv animalelor de companie. Vino alături de mine să descoperim de ce se comportă câinii și pisicile așa cum se comportă, cum se manifestă diferitele rase de câini și pisici, cele mai bune produse pentru câini și pisici și multe altele.

Articles: 45