Pisicile pot avea suflet? – Opinii și reflecții

Unde se duc pisicile după moarte: dacă pisicile au suflet, merg animalele în rai, perspectiva preoților și a stăpânilor de pisici

Fiecare proprietar de pisici ajunge la un moment dat în viața sa când începe să se întrebe despre alte lucruri decât ce marcă de mâncare pentru pisici este ideală pentru pisici sau dacă pisicile au 9 vieți sau vise. Este posibil să începeți să vă întrebați despre sufletul pisicii dumneavoastră și, ca urmare, cum este viața de apoi pentru pisici. Aceasta este o întrebare importantă pentru tine și te interesezi: au pisici suflet?

Mulți proprietari de pisici se întreabă dacă animăluțele lor au suflet. Pisicile, ca orice alt animal de casă, au calități distincte de personalitate. Ele sunt independente și pretentioase, au sentimentul valorii de sine, înțeleg cuvintele stăpânilor lor, au o personalitate distinctă și trăiesc emoții intense. Toate aceste lucruri indică prezența unui suflet.

Cu toate acestea, nu se știe unde călătorește sufletul pisicii după moarte. Vom ajunge să ne vedem animalele preferate într-o lume mai bună? Să luăm în considerare mai multe puncte de vedere, deoarece nici oamenii de știință, nici religia, nici mediumii care se adâncesc în misterele vieții nu pot oferi un răspuns definitiv la acest subiect.

Au pisicile suflet?

În opinia mea, pisicile au suflet.

Când vă gândiți la pisici, vă puteți întreba dacă pisicile au suflet.

Răspunsul meu la această întrebare este da; pisicile pot avea suflet. Pisicile domestice au același suflet ca orice alt tip de pisică. Există pisici vagaboande și pisici uriașe, de exemplu – toate pisicile, mari sau mici, au suflet.

Nu există suflete „prea mici” pentru cei care cred în suflete. Pisicile nu sunt ca oamenii, dar au suflete.

Unii ar putea chiar susține că sufletele pisicilor, sau sufletele animalelor de companie în general, sunt printre cele mai vitale suflete, deoarece sunt atât de valoroase pentru oameni.

Pisicile au un suflet sau un spirit?

Mulți oameni cred, în mod eronat, că sufletul și spiritul sunt același lucru, însă acestea au diferite semnificații în diferite religii.

Iată care este distincția dintre spirite și suflete, fără a merge prea mult pe plan teologic sau filozofic.

Sufletul unei pisici este tot ceea ce face ca pisica dvs. să fie unică – personalitate, experiențe și așa mai departe.

Spiritul tău, pe de altă parte, este mult mai religios. Spiritul tău este ceea ce te atrage spre religie sau spre Dumnezeu. Spiritul tău este menit să te conducă spre Dumnezeu.

În funcție de viziunea ta asupra lumii, poți crede că pisica ta are atât un suflet, cât și un spirit; unii cred că pisicile au doar un suflet.

Opinia oamenilor de știință

Mulți dintre noi sunt ferm convinși că știința modernă respinge existența sufletului ca și concept, chiar și în cazul oamenilor, ca să nu mai vorbim de formele de viață inferioare. Pe de altă parte, știința a recunoscut existența psihicului unei persoane, care reflectă realitatea înconjurătoare și este o formă de percepție a lumii reale de către subiect. Cu toate acestea, cuvântul „psyche” înseamnă „suflet” în greaca veche. Cu alte cuvinte, subiectul are un suflet în mod logic, deoarece posedă trăsături psihologice. Zoologii consemnează fără echivoc prezența „psihicului” și influența sa asupra comportamentului unui animal domestic atât de misterios precum pisica.

Oare sufletele pisicilor merg în Rai?

Dacă sunteți creștin sau credeți în viața de apoi, veți crede că spiritele pisicilor merg în rai.

Puțini oameni care cred în Rai cred că spiritele pisicilor vor călători acolo. Cei mai mulți oameni cred că atunci când pisicile – și toate animalele – mor, ele merg în Rai.

Mulți oameni cred că pisicile au venit pe Pământ pentru a-i servi pe oameni și pentru a ne ghida spre o existență mai bună. Animalele își servesc rolul, iar când vine timpul să plece, li se acordă Raiul în viața de apoi.

Dacă nu sunteți religioși sau nu credeți în Rai, este posibil să credeți că pisicile merg într-un loc mai bun – oriunde ar fi acesta.

Au pisicile viață după moarte?

Ceea ce credeți că este viața de apoi vă va modela înțelegerea vieții de apoi a pisicii dumneavoastră.

Unii oameni vor considera că viața de apoi este ceva cu totul diferit.

Creștinii vor considera că viața de apoi este similară cu raiul. S-ar putea să nu vă gândiți că animalele vor merge în purgatoriu, care este o perspectivă catolică a vieții de apoi.

Alte religii consideră viața de apoi ca fiind o etapă pe calea reîncarnării. Viața de apoi este similară cu o „cameră de așteptare” până când pisicii dvs. i se oferă o nouă viață.

Desigur, persoanele nereligioase pot să nu aibă același concept specific al vieții de apoi ca și persoanele religioase.

Unde se duc pisicile după moarte?

Am discutat despre Rai și viața de apoi, dar poate că încă vă întrebați unde se duc pisicile după ce mor.

Din nou, aceasta nu este o întrebare la care este simplu de răspuns. Toată lumea are o idee distinctă despre locul unde se duc pisicile, fie că este vorba de o viață de apoi abstractă, de rai sau de un loc cu multe curcubee.

Pentru astfel de întrebări, cred că cel mai bine este să încheiem cu următorul lucru: oriunde se duce pisica ta, indiferent de percepția ta asupra acelui loc, să știi că pisica ta este într-un loc mai bun și că încă te veghează de oriunde s-ar afla.

Pisica inger
Default image
Sorin - FreePets

Salut, numele meu este Sorin. Pentru că sunt obsedat de animalele de companie (4 pisici, 3 papagali si 2 iepuri pitici), am decis să creez un site dedicat exclusiv animalelor de companie. Vino alături de mine să descoperim de ce se comportă câinii și pisicile așa cum se comportă, cum se manifestă diferitele rase de câini și pisici, cele mai bune produse pentru câini și pisici și multe altele.

Articles: 45