De ce sta pisica mea pe mine?

De ce stă pisica mea pe mine? V-ați întrebat vreodată de ce atunci când stați acolo și lucrați sau vă relaxați, brusc, felina dvs. preferată vă sare în poală?

Adorabila pisicuță sare în poala ta, se ghemuiește și toarce încet în timp ce tu te ghemuiești pe canapea sau scrii la laptop. „De ce stă pisica mea pe mine?”, se întreabă mulți oameni.

În limbajul pisicilor, există mai multe moduri de a se exprima. Pisicile preferă să stea în poală pentru că se simt în siguranță și în siguranță să fie atât de aproape de tine. Este posibil ca ele să încerce să se încălzească sau să vă caute atenția.

Când sunt satisfăcute, de obicei se duc să facă ceva mult mai palpitant. De exemplu … sa faca un tunel in ghiveciul tau cu flori.

Fiecare pisică are o personalitate unică; unele sunt mai afectuoase și sunt dispuse să se ghemuiască, în timp ce altele preferă să fie singure și să păstreze distanța. Apoi există pisicile de poală, cărora nu le place nimic mai mult decât să sară pe picioarele tale și să se răsfețe în compania ta.

Să aruncăm o privire asupra unor motive pentru care pisicuțele noastre aleg să se așeze pe noi în loc să se cuibărească în paturile lor comfortabile (in cutia de la patul pentru pisici) și cu jucăriile lor.

De ce stă pisica mea pe mine?

Au nevoie de atenție

Ai observat vreodată cum pisica ta se urcă încet în poala ta atunci când faci ceva, cum ar fi să citești o carte bună sau să lucrezi la laptop? Animalul dumneavoastră de companie, pe de altă parte, este flămând după atenție.

Dacă pisica dvs. se așează în poala dvs., se uită fix la dvs. și miaună, este probabil că vrea să vă acorde atenție. S-ar putea să fie plictisită și să caute afecțiune sau, pur și simplu, ar putea fi înfometată.

pisica cere atentie

Sunt afectuoase

Ghemuitul in brațele tale este doar unul dintre numeroasele moduri în care pisica ta își poate exprima dragostea și grija față de tine. Acest lucru se întâmplă mai ales dacă ați fost plecat toată ziua și ea a rămas singură.

Pisicile gravitează în jurul oamenilor pe care îi plac – sau a stăpânilor lor – și caută apropierea de oamenii pe care îi adoră.

Odată ce vă întoarceți acasă după o zi (sau noapte) petrecută afară, tot ce vrea pisica dvs. să facă este să fie lângă dvs. și să vă urmărească până când vă așezați sau vă întindeți. Pur și simplu pentru a se putea urca în poala (sau pe picioarele) dumneavoastră.

Dacă se ghemuiește în poala ta, ar putea fi din cauză că asociază poala cu atenția pe care o primește atunci când este mângâiat.

Dar de ce se întâmplă asta? Pentru că prietenul tău blănos te adoră și îți dorește atenția. Aceasta este o pisică care își exprimă încrederea în persoană. Toate aceste bătăi de cap, toarce și sărutări se adaugă la un singur lucru: dragoste.

Pisicile iubesc căldura

Ați observat vreodată cum pisica dumneavoastră se bucură de primele raze de soare care intră prin ferestre la prima oră a dimineții? Pisica dvs. va fi chiar acolo, absorbind totul, fie că se află pe canapea sau pe pervaz.

Acest lucru se datorează în principal faptului că pisicilor le plac zonele de odihnă fierbinți, iar receptorii lor de temperatură – în special cei de pe față – sunt extrem de sensibili. Temperatura obișnuită a corpului unei pisici poate varia între (37 °C – 39 °C) – menținerea acestei temperaturi necesită un efort.

pisica sta la soare

Felinele caută surse externe de căldură pentru ca organismul lor să nu fie nevoit să lucreze atât de mult pentru a-și menține temperatura de bază, iar poala noastră ar putea fi exact ceea ce le trebuie.

Dacă animalul dvs. de companie se odihnește prea mult pe dvs., o puteți ademeni cu un pat încălzit pentru pisici. Căldura simulează căldura corpului dumneavoastră, oferind o alternativă liniștitoare.

Felina dvs. se va bucura de căldură și s-ar putea chiar să se întindă în semn de apreciere, cu capul și lăbuțele în sus, cu burtica în aer.

Pisica ta dorește să se apropie de tine

Pisicile au reputația de a fi ostile, distante și de a prefera să trăiască singure. Cu toate acestea, în calitate de „valeți” pt. pisici, știm că acest lucru este departe de a fi adevărat.

Animăluțele noastre sunt la fel de iubitoare și afectuoase pe cât sunt de sociabile și prietenoase. Temperamentul, comportamentul și rasa pisicii dvs. au un impact asupra cat de afectuoasă este aceasta.

Ocazional, își vor da seama la ce oră ajungi acasă de la serviciu și te vor aștepta la ușă, căutând atenție. Se vor freca de picioarele tale, se vor lovi cu capul de tine sau vor miauna pentru a se cuibări – acesta poate fi, de asemenea, un semn de conexiune socială.

Nu este neobișnuit ca pisicile să exerseze „perna” cu o altă pisică înainte de a merge la culcare. Aceasta este atunci când își folosesc fratele sau sora ca pe o „pernă” pentru a se cuibări lângă sau pe ea – atât de drăguț!

Dacă acestea sunt singurele feline – sau animale de companie – din casă, sunteți cea mai bună alternativă. Pisicilor le place să se cuibărească, motiv pentru care le veți găsi dormind sau culcate una pe alta, iar același element de legătură se aplică și în cazul oamenilor.

Aceasta este o componentă tactilă a interacțiunii dintre felină și om, o modalitate prin care pisica ta spune: „Te iubesc și vreau să petrec timp cu tine„.

Își împart teritoriile

Mirosul este important pentru pisica ta. Pisicile sunt creaturi teritoriale care își marchează teritoriul cu mirosul lor (glandele olfactive de pe corp). Este unul dintre principalele lor moduri de comunicare.

Pisica dvs. își poate freca fața de dvs. pentru a depune uleiuri sau feromoni; acesta este un comportament felin care exprimă confort și stabilește proprietatea.

Așadar, atunci când ajunge să se cuibărească pe tine și să doarmă pe picioarele sau pe pieptul tău, te revendică pe tine – sau patul tău. Totuși, ar trebui să luăm acest lucru ca pe o preamărire (venită din partea unui semizeu …sau cel puțin așa am auzit).

Felinele preferă locurile confortabile

Pisicile noastre pot dormi între 12 și 16 ore pe zi, așa că sunt în căutarea unei zone confortabile pentru a dormi.

Acest lucru depinde de preferințele pisicuței dvs.; fie că este vorba de o canapea sau că sunt întinse pe pernele lor, pisicile se bucură de locuri moi și confortabile pentru a se relaxa și a se cuibări pentru o parte din zi.

Gândiți-vă cât de atrăgător sunteți pentru o pisică care vă descoperă în spatele a numeroase pături moi. Gâtul tău se transformă brusc în cel mai confortabil refugiu de pe planetă. În plus, s-ar putea ca pisica dvs. să adore ceea ce purtați. S-ar putea să vrea să se ghemuiască lângă tine dacă porți jambiere moi sau un top din fleece, deoarece îi place senzația țesăturii.

Pisicile caută să se simtă în siguranță și securitate

Toată lumea și totul necesită și dorește securitate. Pisica dumneavoastră afectuoasă nu face excepție. Deoarece somnul este un moment vulnerabil pentru pisica dumneavoastră, faptul că se ghemuiește în poala dumneavoastră sugerează că are încredere în dumneavoastră și că se simte în siguranță alături de dumneavoastră.

Atunci când pisica dvs. caută un loc confortabil pentru a dormi, ea dorește confort, căldură și un mediu sigur și securizat.

Atunci când persoana ei preferată și prețuită este în preajmă, niciun pericol nu i se poate întâmpla, astfel că visele pisicuței pot veni cu ușurință atunci când nu are de ce să-și facă griji.

Pentru a sta în poala ta, o pisică trebuie să aibă încredere totală în tine. Atunci când pisica dvs. stă în poala dvs., asigurați-vă că se poate mișca liber și că are posibilitatea de a alege să plece. Pe termen lung, acest tip de comportament va consolida încrederea pisicii dumneavoastră.

Concluzie despre motivul pentru care pisicile stau in poala noastră

De ce le place pisicilor să stea în poala noastră? Pisicile preferă să stea în poală pentru că o văd ca pe o sursă de confort în timpul somnului de la mijlocul zilei sau pentru o mică mângâiere lângă iubitul lor. Totuși, acest lucru ține de individualitatea fiecărei feline.

Considerați pisicuța care doarme în poala dumneavoastră ca pe un semn de încredere și iubire, deoarece vă consideră cel mai sigur loc. Chiar și atunci când nu sunteți în pat, majoritatea felinelor preferă să se ghemuiască în poala stăpânului lor pentru a ațipi. Nu este doar un loc confortabil, ci este ideal și pentru câteva mângâieri suplimentare.

Default image
Sorin - FreePets

Salut, numele meu este Sorin. Pentru că sunt obsedat de animalele de companie (4 pisici, 3 papagali si 2 iepuri pitici), am decis să creez un site dedicat exclusiv animalelor de companie. Vino alături de mine să descoperim de ce se comportă câinii și pisicile așa cum se comportă, cum se manifestă diferitele rase de câini și pisici, cele mai bune produse pentru câini și pisici și multe altele.

Articles: 45