Pisicile pot visa? Despre ce visează ele?

Ori de câte ori observați că pisica dvs. își mișcă lăbuțele sau mustățile în miez de noapte, cel mai probabil visează. Cei mai mulți dintre noi sunt conștienți că pisicile visează, dar sunt multe lucruri care se întâmplă în capetele lor mici în această fază.

Tiparele lor de somn, ca și ale noastre, includ perioade și cicluri variate de visare. Ceea ce este mai intrigant este că se pare că visele pisicilor sunt departe de a fi aleatorii. Așadar, acestea fiind spuse, haideți să aruncăm o privire asupra caracteristicilor lor de somn și de visare pentru a vedea ce cauzează tremurăturile comune ale pisicilor în timpul visului.

Pisicile visează?

Pisicile sunt capabile să viseze cu ochii deschiși. Evident, acesta este cel mai rapid răspuns. Este esențial să realizăm că felinele folosesc timpul pe care îl petrec dormind pentru a-și recăpăta rapid energia și a se pregăti pentru următoarea vânătoare. Pisicile domestice, bineînțeles, nu vânează pentru hrană, dar își petrec cea mai mare parte a zilei dormind.

În acest sens, somnul este vital pentru ca felinele să se dezvolte și să își mențină o stare de sănătate bună. În plus, ele au obiceiul de a stoca cunoștințe pe parcursul zilei. Aceste date sunt stocate pe neuronii lor, ceea ce ne conduce la următoarea întrebare.

Despre ce visează pisicile?

Credeți sau nu, pisicile sunt destul de organizate. Este simplu să echivalezi creierul pisicii tale cu un oficiu poștal – când te duci acolo noaptea, este închis temporar pentru vizitatori. Cu toate acestea, lucrătorii din spate sortează rapid corespondența și se asigură că aceasta este livrată la timp. Același lucru se întâmplă și cu companionul tău pisoi în timp ce doarme.

Când pisica doarme, își amintește și clasifică evenimentele zilei. Acest lucru este foarte intrigant. Așadar, în timp ce oamenii au vise care nu au nicio legătură între ele, pisicile noastre pun cap la cap întreaga zi pentru a vedea imaginea de ansamblu.

Pisicile au coșmaruri în somn?

Este absolut tipic ca visele pisicii tale să fie legate de un incident neplăcut pe parcursul zilei, la fel ca și în cazul nostru. La urma urmei, după cum am descoperit, visele lor se bazează pe situații din viața reală și nu este neobișnuit ca pisica ta să aibă un coșmar.

Dar, există câteva lucruri la care trebuie să vă gândiți aici. Dacă observi că tovarășul tău de blană se agita și face mișcări incontrolabile în timp ce doarme, trezirea lui s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere. Aproape cu siguranță ai fi zgâriat, mușcat sau mai rău. Este la fel ca în cazul oamenilor: nu vor ști ce se întâmplă în primele momente după ce se trezesc, iar siguranța este reacția lor naturală.

În ceea ce privește somnul REM la pisici

Pe parcursul acestui ciclu, ochii pisicii se mișcă într-un mod aleatoriu și rapid. Acesta este momentul în care creierul pisicii imită activitatea animalului atunci când este treaz. Chiar dacă se poate părea că pisica dvs. poate fi trezită cu ușurință în timpul acestei faze, acest lucru este rareori cazul.

Ceea ce este și mai fascinant este că pisicile în vârstă petrec mai puțin timp în această fază decât pisicile mai tinere, deoarece nu au nevoie să proceseze atât de multe informații noi.

Întrebări frecvente despre visele unei pisici

De ce tresar pisicile în timpul somnului?

Pisicile, la fel ca și câinii, tresar involuntar in somn – nu o fac intenționat. În timpul ciclului REM, creierul lor transmite impulsuri comparabile ca și cum pisica ar fi trează, declanșând mișcări legate de ceea ce pisica visează acum.

Pisicile își visează stăpânii?

Da, pisicile visează la stăpânii lor și o fac frecvent. După cum s-a spus anterior, ele își amintesc întreaga zi în timp ce dorm, pentru a o organiza convenabil.

Pisicile își visează majordomii lor personali?

Desigur, acest lucru este valabil mai ales dacă uitați să le umpleți bolul cu caviar. Așa că nu vor uita nu vor uita să umple vasul de baie cu mici bijuterii care au un parfum nu atât de plăcut ca o pedeapsă. :))

Pisicile visează în culori?

Chiar dacă este foarte probabil, este dificil de determinat cu o siguranță deplină. Pisicile, ca și oamenii, pot percepe culorile, prin urmare este logic că vor putea visa și ele în culori.

Pisicile merg în somn?

Sunt șanse mari să nu vă vedeți pisicuța plimbându-se în somn. Cu toate acestea, puteți vedea cum aude coșmarurile mieunând sau mișcându-se necontrolat.

Au pisicile vise legate de mâncare?

Oamenii de știință au stabilit că, cel mai probabil, pisicile visează că sunt la vânătoare. Cu toate acestea, vânătoarea nu este singurul lucru la care se gândesc în timp ce dorm. Este posibil ca pisicile să aibă fantezii cu privire la familiile lor umane, la mâncare, jucării sau bunătăți.

Concluzie

După cum puteți vedea, felinele noastre visează și nu este deloc întâmplător. Pisicile, spre deosebire de câini și oameni, folosesc acest timp pentru a-și reorganiza ziua. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care au capacitatea de a-și aminti.

Chiar dacă este rar ca pisicile să țină resentimente, așa cum cred majoritatea oamenilor, este posibil ca ele să-și amintească anumite întâmplări din trecut. Ele sunt capabile să le aranjeze și să le stocheze eficient pe parcursul somnului.

Așadar, data viitoare când observați că pisica dvs. se zbate sau miaună în timp ce doarme, nu vă grăbiți să o treziți – ați face o greșeală. Cel mai bine pentru tine este să mergi mai departe și să o lași să treacă, deoarece este complet natural.

Default image
Sorin - FreePets

Salut, numele meu este Sorin. Pentru că sunt obsedat de animalele de companie (4 pisici, 3 papagali si 2 iepuri pitici), am decis să creez un site dedicat exclusiv animalelor de companie. Vino alături de mine să descoperim de ce se comportă câinii și pisicile așa cum se comportă, cum se manifestă diferitele rase de câini și pisici, cele mai bune produse pentru câini și pisici și multe altele.

Articles: 45