Ce înseamnă când visezi pisici?

În visele tale se întâmplă mereu lucruri ciudate – lucruri pe care nu te-ai aștepta să le vezi: Oameni pe care nu i-ai întâlnit niciodată; hobby-uri pe care nu le-ai încercat niciodată; abilități pe care nu le-ai posedat niciodată. Rătăcirile tale de la miezul nopții, pe de altă parte, pot găzdui lucruri mai… banale. Pisicile sunt un bun exemplu. Dacă visezi la niște biluțe de blană care aleargă după șoareci, indiferent dacă le adori sau le disprețuiești, este firesc să te întrebi ce înseamnă când visezi pisici.

Puteți, în orice caz, să vă identificați cu această creatură felină? Această felină de casă denotă frecvent intuiție, cunoaștere, putere interioară și calități de feminitate.

Imaginile simbolice ale acestor vise reprezintă „instinctul” nostru, de a știi și de a înțelege ceva cu mult înainte de a se întâmpla.

Acest articol va trece în revistă numeroasele interpretări ale acestor vise despre acest animal de companie popular și modul în care se referă la viața ta de zi cu zi.

Visele despre pisici – semnificație generală

Pisicile sunt embleme puternice ale intuiției și creativității. Acest animal domestic vă reprezintă personalitatea robustă, energică și emoțională. Pisicile în vise pot reprezenta, de asemenea, ghinionul, nenorocul, înșelăciunea și înșelăciunea din partea altora sau a ta.

Ai observat vreodată cum fanteziile tale de seară conțin aspecte banale referitoare la subiecte la care nu te gândești niciodată în viața ta de veghe? În vise, dacă pisicile se agită și se joacă de-a v-ați ascunselea, acest lucru semnifică mesaje de la sinele tău interior. Aceasta denotă o înțelegere intuitivă și o perspicacitate care vă caracterizează cine sunteți.

Pisicile în vise reprezintă o parte din tine care este autosuficientă, puternică și capabilă să depășească toate obstacolele din viață. Ele sunt, de asemenea, asociate cu vigoarea sexuală, pasiunea și intimitatea.

Dacă întâlnești frecvent pisici în visele tale, ar putea indica faptul că ceva în viața ta sexuală nu se mișcă în direcția potrivită.

Pisicile sunt adesea asociate cu energia feminină, grația, eleganța și protecția. Este esențial să acorzi atenție la modul în care te simți după ce vezi visele cu pisici, deoarece acest lucru te va ajuta să descoperi mai multe despre starea ta interioară de a fi.

Interpretarea viselor este complicată și detaliată, deoarece ia în considerare problemele actuale, evenimentele din trecut, stările emoționale, emoțiile și o multitudine de mii de scenarii probabile din viața de veghe care apar în vise.

O altă explicație a viselor cu pisici este că ești înconjurat de impostori și uneltitori. Această felină te avertizează și te îndeamnă să eviți persoanele necinstite și înșelăciunile din viața de zi cu zi. Oamenii din jurul tău își ascund identitatea autentică în spatele iluziei prieteniei.

Acesta denotă pericol și rău. Visul cu pisici este considerat ghinionist în acest context. Chiar și a vedea multe pisici în visele tale reprezintă prieteni infideli și persoane înșelătoare din jurul tău.

Este un semnal de alarmă pentru a examina starea precară a vieții tale și a lua măsurile necesare pentru a schimba viața și traiul.

Pisicile din vise simbolizează încrederea în sine și în propriile abilități și intuiții. Totodată, te avertizează să te ferești de persoanele rele din viața de zi cu zi. De asemenea, denotă liberul arbitru, afecțiunea, feminitatea, flexibilitatea și norocul.

Probabil că v-ați dat seama până acum că afinitatea dvs. cu pisicile nu este o întâmplare. Ea ar putea reprezenta numeroasele părți din viața ta de zi cu zi care necesită mai multă atenție. Simbolurile viselor cu pisici vă pot ajuta să înțelegeți mai bine semnificația viselor dumneavoastră.

1. Independența și liberul arbitru

Pisicile, așa cum s-a spus mai sus, sunt independente prin natura lor, iar a le visa îți amintește să fii puternic și puternic din interior; să mergi pe un drum cu voință liberă și gânduri independente.

Devii un om care face alegeri excelente atunci când gândurile tale nu sunt influențate de capriciile și dorințele altora. Câștigi capacitatea de a-ți accepta viața așa cum este ea.

2. Afecțiune

Pisicile sunt animale de companie care reprezintă valoarea iubirii, a grijii și a devotamentului în viața cuiva. Aceste creaturi feline te îndeamnă să prețuiești momentele de aur din viață alături de cei la care ții.

Sunteți încurajați să vă extindeți rețeaua socială și să vă îmbunătățiți abilitățile sociale, comunicarea și contactul cu alte persoane.

3. Energia feminină

În vise, pisicile reprezintă energia feminină. Vă sfătuiește să vă cultivați capacitatea de a produce și de a hrăni abilitățile înnăscute și înțelegerea intuitivă.

Un bărbat care visează pisici ar putea să se adâncească în atributele sale feminine de blândețe, umilință și inventivitate. Atunci când o femeie visează pisici, i se reamintește să își folosească talentele creative și să își atingă obiectivele de viață.

4. Vindecarea interioară și abuzul

A visa o pisică abuzată sau neglijată reprezintă o parte traumatizată din tine care necesită terapie emoțională. Acest vis cu pisici este în general legat de rele tratamente pe care le-ai putut experimenta în viața reală.

5. Supraviețuirea și o a doua șansă

Pisicile din timpul viselor reprezintă o a doua șansă de a triumfa asupra unei circumstanțe sau de a depăși o anumită problemă. Atunci când ai un vis despre pisici, acesta îți spune să ai încredere în instinctele tale și în puterea ta interioară. Vei avea întotdeauna o a doua șansă pentru a-ți învinge obstacolele și a trăi o viață plină de fericire.

6. Ignorarea intuiției

Pisicile sunt animale intuitive care te îndeamnă să ai încredere în instinctele tale. Îți spune să nu le desconsideri și să le absorbi și să le incluzi lecțiile în viața ta. Trebuie să fii atent la chemarea ta interioară, care de obicei te îndreaptă în direcția potrivită.

7. Noroc

Pisicile indică noroc și avere în mai multe teme de vis. Visul te sfătuiește să încerci lucruri noi în viață pentru că vei fi răsplătit. Eforturile tale vor fi răsplătite la momentul potrivit. Asumarea unor mici riscuri și încercarea de lucruri noi poate duce la succes și vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele.

Care este interpretarea psihologiei (Jungiane) de a visa o pisică?

Interpretarea corectă a pisicilor în vise se bazează în principal pe relația pisicilor cu evenimentele din viața celui care visează. Unii oameni sunt atrași de pisici, în timp ce alții sunt respinși de ele. Ca urmare, pisicile din vise pot avea atât semnificații pozitive, cât și negative.

Următoarele principii ale lui Carl Jung sunt legate de analiza viselor cu pisici:

Eul (Sinele)

Carl Jung a definit Eul ca fiind „toate părțile psihicului unei persoane, inclusiv ego-ul, subconștientul personal și subconștientul colectiv”. În timpul unui proces de maturizare sănătos, o persoană își dezvoltă propriul simț distinct al Sinelui, pe baza experiențelor și interacțiunilor pe care le întâlnește de-a lungul vieții. În vise, animalele sunt frecvent folosite ca manifestări ale Sinelui. Ele expun aspecte ascunse ale noastre, cum ar fi răspunsurile emoționale viscerale sau impulsurile inconștiente, chiar dacă nu suntem conștienți de prezența lor în viața noastră de veghe. O pisică într-un vis poate reprezenta multe aspecte diferite ale Sinelui tău interior, cum ar fi simboluri ale independenței, feminității și intuiției.

Umbra

Umbra este aspectul întunecat al propriei persoane, alcătuit din componente care sunt ignorate, reprimate sau ascunse. Aceste aspecte ale sinelui sunt ascunse în inconștient și nu doriți să dați peste ele. Față în față cu propria umbră a sinelui poate provoca tristețe și suferință emoțională. Vă puteți preface că această secțiune nu există. Pisicile din vise reprezintă sinele tău din umbră, ca embleme ale inconștientului. Ea dezvăluie ocazional astfel de secrete ascunse în subconștient.

Anima

Potrivit lui Jung, Anima este porțiunea din psihicul masculin care reprezintă esența feminină a fiecăruia. Animus, care reprezintă natura masculină în mintea feminină, se opune lui Anima. Pisicile din vise indică Anima și pot însemna cât de bine reușește un bărbat să interacționeze cu femeile sau cu propria intuiție.

Pe scurt, pisicile într-un vis reprezintă următoarele teme de vis.

 • Intuiție
 • Temeri și vulnerabilitate
 • Creaturi ale spiritului celui decedat
 • Atracția față de sexul opus
 • Creativitatea și talentul natural
 • Abilități nedescoperite
 • Încrederea în sine și siguranța de sine
 • Simbolismul ghinionului și al răului

Visele ce conțin pisici, motani și pisoi – Diverse scenarii și semnificațiile sale

În această secțiune, vom trece în revistă numeroasele tipuri de vise cu pisici și modul în care acestea au legătură cu viața ta în stare de veghe.

1. Vise despre pisoi

Dacă visezi că îmbrățișezi o pisicuță pufoasă, aceasta reprezintă natura ta pură și copilăroasă. Te duce înapoi în paradisul tău sigur, unde te simți în siguranță și confortabil. Pisicuțele sunt pui de pisică, astfel că a avea fantezii cu ele implică faptul că trebuie să îți croiești propriul drum în viață.

Este timpul să îți asumi riscuri și să încerci lucruri noi. Visul te sfătuiește să te eliberezi din balonul tău protector și să te concentrezi pe noi începuturi.

Pisicuțele în vis reprezintă, de asemenea, copilul tău interior, care își dorește siguranță și refugiu. Ca urmare, acest vis este un indiciu pentru a te împinge pe tine însuți și a încerca lucruri noi și unice.

Pisicuțele în miniatură reprezintă sentimente plăcute, cum ar fi dragostea, prietenia și inocența. O pisică nou-născută într-un vis reprezintă puritate și progres.

2. Pisici și pisoi în visele mele

Această formă de simbolistică a viselor prevestește probleme iminente din partea unor persoane cunoscute din viața ta. Acest vis are o conotație nefastă, deoarece reprezintă trădare, înșelăciune și înșelăciune din partea prietenilor, rudelor sau a oricărei cunoștințe intime.

Dacă pisicile și pisicuțele se ceartă, reprezintă o energie negativă care vă înconjoară și care vă împiedică să vă atingeți obiectivele. În viața de veghe, sunteți blocat într-un singur loc și vă simțiți neliniștit și deranjat.

Visele sunt doar o reflectare a tulburărilor emoționale. Să visezi o pisicuță albă și neagră care se ceartă reprezintă dispute dificile în familie.

3. Am visat că o pisică mă ataca

Atunci când visezi că te atacă o pisică, aceasta ar putea reprezenta preocupările și aprehensiunile tale din viața de veghe în legătură cu ceva sau cu cineva. Este prevalent în cazul celor care au probleme cu cei dragi lor.

Dacă vă imaginați că învingeți pisica, înseamnă că ați rezolvat efectiv provocarea. Cu toate acestea, dacă pisica învinge, înseamnă că temerile și grijile tale au preluat controlul și că nu ești în stare să rezolvi problema. Seninătatea ta interioară și sănătatea ta mentală sunt în joc.

4. Am avut o viziune în care o pisică mă mușca

Să visezi că te mușcă pisicile sugerează că ai adversari în viața reală care pun la cale noi tactici împotriva ta. Trebuie să procedați cu multă precauție.

De asemenea, denotă prezența unor indivizi puternici și șireți care ar putea să vă afecteze bunăstarea. Aceștia sunt capabili să vă învingă în orice moment.

5. Visez că pisica mea moare

Atunci când visezi o pisică moartă, aceasta poate simboliza o serie de lucruri. Dacă ați ucis pisica pentru că v-a atacat, înseamnă că ați rezolvat cu succes problemele nerezolvate din viața de veghe. Ați reușit să renunțați la frica care vă deranja.

Atunci când găsiți o pisică moartă pe care nu ați ucis-o, poate indica o pierdere a libertății personale, a independenței și a încrederii în sine.

O pisică înecată indică sufocare, izolare și agonie. De asemenea, descrie dificultățile din viața de zi cu zi care au fost greu de înfruntat și de tratat.

6. Vis despre pisici în casă

În acest simbolism oniric, este implicată înșelăciunea. Aceasta denotă o lipsă de claritate în înțelegerea unor aspecte critice ale vieții tale în stare de veghe. Trăiești într-o ceață, fără să știi ce ar trebui să faci în continuare. În lumea ta interioară, pisicile simbolizează obscuritatea.

Este foarte posibil să trăiești într-o lume fantastică, complet nedorind să recunoști evenimentele obiective ale vieții. Sunteți un căutător de plăceri, prin urmare vă este greu să ieșiți din zona de confort și să vă bucurați de viață în mod obiectiv.

7. Am visat că o pisică sărea pe mine

Faptul că visezi că o pisică sare pe tine indică faptul că visătorul se luptă să salveze o parte din propria existență de o pisică furioasă sau agresivă. Visul ar putea fi o reflectare a vulnerabilității visătorului.

O persoană care nu poate avea încredere în intuiția sa nu va putea lua decizii bune în viață. Visarea acestui lucru implică, de asemenea, o lipsă de creativitate și sexualitate, ceea ce face ca visătorul să se simtă inconfortabil și vulnerabil în viața reală.

8. Văd multe pisici în visele mele

Pisicile multiple pot sugera că ceva lipsește în viața ta de veghe. În ciuda presimțirii sale, nu sunteți în măsură să detectați un rău viitor sau un pericol iminent. Sentimentul este prezent, dar nu-l puteți stabili.

Poate că încerci să dobândești înțelepciune și intuiție pentru a o interpreta în viața reală și, prin urmare, vezi acest vis în acest fel.

9. Pisici furate în vise

Este inconfortabil să visăm că pisicile ne sunt luate, deoarece nu vrem niciodată să fim separați de lucrurile care ne plac și pe care le iubim. Lucrurile care sunt semnificative pentru noi ne oferă un sentiment de siguranță.

Prin urmare, apariția pisicilor furate în subconștient reprezintă îngrijorarea, nesiguranța și lipsa de siguranță în situațiile din viața reală. În viața de veghe, există o pierdere care produce o mare angoasă emoțională.

10. Visez pisici care nasc

Acest vis reprezintă o schimbare în viața personală, o tranziție sau schimbări neașteptate în viața de zi cu zi. Astfel de tranziții pot include divorțul sau căsătoria, o mutare la locul de muncă, urmărirea unui nou obiectiv profesional și așa mai departe. Acest vis reprezintă, de asemenea, creativitatea și îngrijirea, ca și cum ai da naștere unor pisoi.

Ce spun dicționarele de vise despre visele cu pisici? Un scurt rezumat

 • Un vis cu o pisică pufoasă arată că sunteți în căutarea unei vieți mai confortabile. Este timpul să aveți mai multă grijă de voi înșivă.
 • Dacă sunteți zgâriat sau mușcat de o pisică, acest lucru poate însemna că vă veți confrunta cu o situație dificilă cu o femeie. 
 • Dacă urmărești pisica in vis, atunci acest lucru arată că în prezent există obstacole în calea ta.
 • O pisică albă semnifică faptul că vă confruntați în prezent cu momente dificile. 
 • Dacă vedeți o pisică neagră înseamnă că aveți unele ezitări în a determina ce vă doriți de fapt de la viață. 
 • Dacă visați o pisică albă și neagră, aceasta indică faptul că veți avea o sursă de tristețe sau de regret în viitorul apropiat. 
 • Dacă vedeți o pisică maro în vis înseamnă că veți primi niște vești importante în viitorul apropiat. 
 • Să visezi o pisică multicoloră simbolizează mai multe persoane care lucrează împreună pentru a atinge un scop. 
 • Să visezi o pisică portocalie sau roșcată semnifică pasiune pentru muncă și credință în viață. 
 • alergi după o pisică indică faptul că vei întâmpina dificultăți cu un proiect în viitorul apropiat. Dacă ești martor la lupte între pisici, vei avea dușmani care vor merge până la orice extremă pentru a-ți afecta reputația și pentru a te face să pierzi bunurile materiale.
 • Dacă vedeți în vis o mână care mângâie pisica indică faptul că este posibil să primiți niște vești tulburătoare în viitorul apropiat. 
 • Faptul că auziți o pisică mieunând indică faptul că aveți prieteni falși în jurul vostru. Dacă pisica este capabilă să comunice și îți va vorbi în vis, sugerează că vei avea putere asupra oamenilor într-un context de muncă. 
 • Dacă auzi pisica țipând în vis înseamnă că cineva din viața ta de veghe a spus ceva jignitor în toiul momentului. Uneori, oamenii spun lucruri în viață pe care pur și simplu le regretă sau pe care nu le cred. Depinde de tine să ierți persoana respectivă.
 • Dacă ai un vis în care pisica dispare în vis, (ca Alice în Țara Minunilor), atunci visul poate însemna că ceva apropiat ție poate fi pierdut pentru tine. Este important să căutați ajutor și îndrumare de la alte persoane. Pisica dispărută poate arăta, de asemenea, că este timpul să renunți la o persoană volatilă din viața ta.
 • Dacă pisica are orice tip de boală și se simte mereu rău în vis, atunci acest lucru ilustrează faptul că trebuie să aveți grijă de voi înșivă. 
 • Faptul că vedeți o pisică aruncând o privire prin pervazul ferestrei sau într-un copac în timpul visului sugerează că veți avea mai multă încredere în voi înșivă și așteptări realiste în viitor. Vei încerca să-i inspiri pe alții și te vei simți din nou dorit. 
 • Dacă sunteți zgâriat de pisică sau îi vedeți ghearele, atunci acest lucru poate sugera că vă apropiați de o răscruce în viață. Să vezi pisica făcând pipi într-un vis sugerează o idee prost gândită.
 • Schimbarea în pisică într-un vis poate indica faptul că vă simțiți neliniștit în viață. Schimbarea poate reprezenta, de asemenea, agresivitate, deoarece pisica este adesea văzută ca un prădător în viața reală. Practic, schimbarea într-o pisică înseamnă ascunderea încrederii care merge înainte.
 • Un vis despre pisica ta este de bun augur. Deși pisicile sunt populare ca animale de companie, majoritatea oamenilor le consideră animale domestice umile. Dacă pisica este prezentată ca animal de companie, ea este reprezentată în vise ca o sursă de încântare și ca un companion. Atunci când pisica apare, poate indica faptul că aveți nevoie de confort în acel moment.
 • Dacă visați zgarda unei pisici indică faptul că vă veți simți constrâns în viitorul apropiat.
 • Să visezi o pisică de fermă sau să vezi pisici la o fermă este o asociere directă cu mediul în care te afli. Este timpul să vă întoarceți la natură și, poate, să vă luați o vacanță la țară. Dacă pisica nu are coadă, înseamnă că nu mai aveți independență și autocontrol. 

Cum să vă liniștiți visele ce conțin pisici?

Dacă visele tale cu pisici te deranjează, încearcă să te concentrezi pe ceea ce se întâmplă în viața reală pentru a te ajuta să dormi mai bine. Cea mai bună metodă de a schimba sau de a pune capăt unui vis deranjant este de a identifica problema de bază și de a o rezolva, eliminând astfel motivația visului de a reveni. Atunci când aveți un vis supărător sau terifiant, gândiți-vă la ce se întâmplă în viața dumneavoastră trează în acest moment care vă face să vă simțiți astfel. Care este cea mai supărătoare sau mai terifiantă situație sau persoană din viața dumneavoastră în acest moment? Acesta este lucrul pe care visul tău încearcă să te ajute să îl procesezi.

Atunci când combini ceea ce înseamnă pisicile pentru tine în viața reală cu ceea ce fac ele în visele tale, s-ar putea să descoperi metafora perfectă pentru acel scenariu ciudat din relația ta sau acea dispută cu șeful tău. Lucrați pentru a aborda aceste dileme în viața de veghe, iar visele dvs. ar putea deveni mai puțin „pisicești”.

Default image
Sorin - FreePets

Salut, numele meu este Sorin. Pentru că sunt obsedat de animalele de companie (4 pisici, 3 papagali si 2 iepuri pitici), am decis să creez un site dedicat exclusiv animalelor de companie. Vino alături de mine să descoperim de ce se comportă câinii și pisicile așa cum se comportă, cum se manifestă diferitele rase de câini și pisici, cele mai bune produse pentru câini și pisici și multe altele.

Articles: 45