Dieta cu hrană umedă pentru pisici ‘Catkins’

Un număr tot mai mare de medici veterinari recomandă hrana umedă pentru pisici cu un conținut mai mare de umiditate pentru a ajuta pisicile să piardă în greutate.

Potrivit site-ului unui medic veterinar, dieta Catkins presupune hrănirea pisicilor cu hrană lichidă, mai degrabă decât cu crochete uscate. „Pisicile au o șansă mai mare de a obține o sănătate maximă dacă sunt hrănite cu o dietă cu hrană umedă, mai degrabă decât cu crochete uscate”, explică medicul veterinar Laura Stein.

Dieta Catkins nu numai că poate ajuta pisicile grase să piardă în greutate, dar poate ajuta și la o serie de probleme de sănătate pe care pisicile le pot avea din cauza lipsei de umiditate din alimentație. Potrivit lui Stein, prada normală a unei pisici în sălbăticie cuprinde între 70% și 75% apă, ceea ce este similar cu conținutul de umiditate al multor diete umede pentru pisici; cu toate acestea, hrana uscată pentru pisici conține adesea doar 10% umiditate.

Dr. Scott Meyer, un alt medic veterinar, sfătuiește, de asemenea, dieta Catkins și mesele umede pentru pisicile obeze. Deși aceste furaje umede pentru pisici pot fi mai scumpe decât hrana uscată pentru animale de companie, el susține că produsele mai puțin costisitoare, cu o etichetă care indică faptul că hrana a fost autorizată de Association of American Feed Control Officials, sunt la fel de bune. Meyer mai susține că unii proprietari de animale de companie evită să hrănească pisicile cu hrană umedă deoarece cred că hrana uscată este mai bună pentru dinții pisicii lor sau pentru că hrana umedă este mai murdară decât cea uscată. Cu toate acestea, el susține că cercetările au dovedit că această credință este o ficțiune și că merită compromisul pentru sănătatea pisicii.

Default image
Sorin - FreePets

Salut, numele meu este Sorin. Pentru că sunt obsedat de animalele de companie (4 pisici, 3 papagali si 2 iepuri pitici), am decis să creez un site dedicat exclusiv animalelor de companie. Vino alături de mine să descoperim de ce se comportă câinii și pisicile așa cum se comportă, cum se manifestă diferitele rase de câini și pisici, cele mai bune produse pentru câini și pisici și multe altele.

Articles: 45