Înainte de a adopta un animal de companie, iată ce trebuie să faceți

Deci v-ați decis să adoptați un câine sau o pisică. Felicitări! Animalele de companie sunt foarte distractive și sunt niște aliați excelenți pentru relaxare. Pe scurt, sunt niște tovarăși grozavi și surse și mai bune de sprijin atunci când ne simțim deprimați și anxioși (mă uit la tine, Covid…).

Un câine sau o pisică necesită un angajament pe mai mulți ani pentru a le asigura siguranța, pentru a-i hrăni și adăposti și pentru a-i menține sănătoși. Da, sunt multe de învățat. Așadar, haideți să vă pregătim să vă întâmpinați noul membru blănos al familiei acasă.

Pregătiți-vă pe dvs. și familia dumneavoastră

Înainte de a vă lua angajamentul de a adopta un nou animal de companie, luați în considerare posibilitatea de a găzdui un câine sau o pisică de la un adăpost local.

Daca ai decis ca este alegerea potrivita pentru a adopta un animal de companie incearca sa gasesti găsiți un animal de companie care să se potrivească familiei și stilului dumneavoastră de viață. Trebuie să vă întrebați (și pe voi înșivă (și pe cei cu care locuiți) cum se va integra un câine sau o pisică în viața noastră.

 • Sunteți un pasionat de activități în aer liber și doriți să vă aduceți cu dumneavoastră cel mai bun prieten de companie? Găsiți un câine care să poată face plimbări lungi, să doarmă într-un cort. Uneori puteți antrena și o pisică să execute aceste lucruri, dar nu încurajăm acest lucru ca prim pas!
 • Locuiți într-o zonă mică, cum ar fi un apartament? S-ar putea să fie mai ușor să trăiți cu o rasă mai mică de câine sau pisică.
 • Sunteți plecat din casă toată ziua? Unele rase de câini, în special cele care ajung în adăposturi, suferă de anxietate de separare. Ultimul lucru pe care vreți să îl auziți de la vecini este faptul că câinii dvs. s-au plâns și au lătrat toată ziua cât timp ați fost plecat.
 • Vă place să petreceți mult timp singur? O pisică, care este probabil foarte independentă, ar putea fi noul prieten ideal.

Luați în considerare stilul de viață actual și modul în care noul câine sau pisică se va integra în el, precum și orice modificări pe care va trebui să le faceți pentru a găzdui acest nou membru al familiei. Iată câteva lucruri la care trebuie să vă gândiți înainte de a alege un nou animal de companie:

 • Nivelul de energie – al dumneavoastră și al animalului de companie
 • Dimensiunea la maturitate (unele rase de câini sunt chiar gigantice)
 • Relația cu alte animale și cu copiii
 • Nivelul de zgomot al animalului de companie

Asigurați-vă că toată lumea știe cine este responsabil pentru îngrijirea animalului dumneavoastră de companie. Dacă sunteți doar dumneavoastră, asigurați-vă că sunteți pregătit să vă descurcați singur.

 • Cine îi va hrăni?
 • Cine va strânge după animale?
 • Cine va avea grijă de ei în timpul zilei?
 • Cine se va asigura că vor face multă mișcare în fiecare zi?

Petreceți timp cu animalul de companie înainte de a-l aduce acasă

Faceți cunoștință cu câinele sau pisica pe care doriți să o adoptați la un adăpost sau la un crescător. Adăposturile pot oferi în prezent o multitudine de informații despre animale, dar acestea nu înlocuiesc timpul petrecut cu ele în persoană. Programați o vizită la crescător sau la adăpost pentru a vă juca cu câinele sau pisica pe care ați cercetat-o online. De asemenea, este o idee bună să vă interesați de animalele cu care vă veți întâlni cu angajații adăpostului. Aceștia vor ști mai multe despre personalitatea și temperamentul lor, precum și despre orice istoric relevant.

Petrecerea timpului cu ei înainte de timp vă permite să vedeți dacă se vor înțelege bine și cu dumneavoastră. Țineți cont de faptul că aceasta este o relație de mai mulți ani care va înflori de la această întâlnire inițială într-un atașament profund și plin de iubire. Merită timpul tău să te asiguri că este o potrivire bună pentru amândoi.

Amenajați un spațiu doar pentru ei

După ce v-ați decis să adoptați și ați localizat noul membru al familiei cu patru picioare, este timpul să vă pregătiți pentru a-l aduce acasă. Casa dvs. va fi un mediu ciudat pentru ei, așa că pregătiți o zonă specială pentru ei.

Pregătiți o ladă pentru câinele dvs. care poate servi ca spațiu propriu, completată cu un pat, o pătură și jucării.

Pregătiți o cameră mică, închisă, pentru pisica dumneavoastră, care să includă litiera și un nou nisip, mâncare și băutură și, eventual, un pat, chiar dacă, probabil, va crede că orice loc în care doarme este patul „lor”.

Includeți ceva de la adăpost sau de la crescător pentru a umple și acel spațiu. Orice lucru familiar îi va ajuta să se adapteze la acest loc nou și ciudat cunoscut sub numele de casa dumneavoastră. 

Fă-ți casa compatibilă cu animalele de companie (pet proof)

Aceasta este o măsură temporară, în timp ce vă familiarizați cu noul animal de companie și cu mediul înconjurător. Cățeii sunt renumiți pentru faptul că mestecă tot ce le cade în mână. Pisicile, pe de altă parte, se bucură să exploreze și, ei bine, să lovească lucruri de pe blaturi. Așadar, alegeți locul în care NU vreți să se ducă și sigilați acea zonă a casei. După ce s-au acomodat, le puteți introduce în aceste regiuni.

Puneți materialele de curățenie și toxinele în locuri unde nu pot ajunge la ele. De asemenea, îndepărtați orice obiecte de valoare sau obiecte mici cu care s-ar putea sufoca sau pe care le-ar putea găsi prea atrăgătoare pentru a le lăsa singure. Papucii, pantofii, pantofii, șosetele, ochelarii și orice altceva care miroase că ține sunt lucruri care pot cădea „pradă” noului tău prieten blanos.

Achiziționați jucării de mestecat pentru câini și jucării cu iarbă pentru pisici (catnip) pe care să le ronțăie și antrenați-i să evite să vă mestece șosetele și pixurile.

Lista pentru câinele dumneavoastră

Ar trebui să aveți înainte să aduceți cainele acasă:

 • zgardă și lesă
 • etichetă de identificare cu numele (ei/lui) și informații de contact (ale dvs)
 • boluri pentru mâncare și apă
 • pat pentru câini
 • articole de îngrijire (perii și aparate de tuns)
 • tratamente împotriva puricilor și căpușelor

  Este bine să aveți:
 • hamuri
 • tampoane de antrenament (covorase (pads) animale pentru urina)
 • cușcă pentru câini
 • detergent enzimatic (să curățați zonele până se învață la litieră/pads/afară)
 • dulciuri și jucării
 • Si sa nu uitati de microcip

Lista pentru pisica dumneavoastră

 • litieră și nisip pentru litieră
 • etichetă de identificare cu numele (ei/lui) și informații de contact (ale dvs)
 • Boluri apă și de mâncare
 • Mâncare umedă și uscată
 • tampoane de antrenament (covorașe (pads) animale pentru urină)
 • detergent enzimatic (să curățați zonele până se învață la litieră/pads/afară)
 • Jucării (nu exagerați …fiindcă pisicile mele se jocă în cutiile/ambalajele în care vin jucăriile)

Găsiți un medic veterinar local

Ar trebui să planificați programarea primei vizite a animalului dvs. de companie cât mai curând posibil. Adăpostul vă va putea spune ce vaccinuri au primit și când trebuie să primească următoarele vaccinuri. De asemenea, vă va putea spune dacă suferă de probleme de sănătate. Alegerea unui medic veterinar, ca și alegerea unui doctor, este o decizie foarte personală. Luați în considerare tipul de experiență pe care îl doriți pentru dumneavoastră și pentru animalul dumneavoastră de companie. Dacă preferați o clinică veterinară mai mare, cu un nume mai cunoscut, s-ar putea să vă fie mai simplu să vă asigurați o programare, dar s-ar putea să nu-l cunoașteți pe medicul veterinar care se va întâlni cu dumneavoastră. Dacă vă place să dezvoltați o relație cu un singur medic veterinar, căutați o clinică mai mică în apropiere.

Luați în considerare posibilitatea de a vă întreba prietenii și familia despre medicii veterinari preferați. Părinții animalelor de companie, ca și părinții umani, au sentimente puternice despre cum să aibă grijă de membrii familiei lor și probabil că vă vor da sfaturi. (sa speram ca bune)

Găsiți un antrenor de câini bun

Conform credinței convenționale, dresajul câinilor are ca scop esențial să îi învețe pe oamenii din viața câinelui cum să comunice eficient cu acesta. Acest lucru are sens, deoarece scopul dumneavoastră cu un dresor este de a învăța ce cere, ce dorește și ce încearcă să comunice cu dumneavoastră noul membru blănos al familiei dumneavoastră. Și, dacă reușește, ajută animalul de companie să înțeleagă locul pe care îl ocupă în ierarhia de ierarhie a gospodăriei.

Dresajul este un proces continuu, care continuă și după încheierea cursurilor. Un animal de companie căruia i se permite să se dezlănțuie va învăța treptat că aceasta este norma și va continua cu bucurie acest comportament, la fel ca un copil care testează continuu limitele.

O altă caracteristică esențială a dresajului este că trebuie să includă fiecare om care locuiește în casă, în special tinerii, care trebuie să descopere o modalitate de a interacționa cu animalele de companie, astfel încât animalul de companie să îi asculte și pe ei.

Cum rămâne cu dresajul pisicilor?

Deși se crede că nu se pot dresa pisicile, poți să faci asta dacă acorzi timp dresajului. De exemplu poți să le faci să „răspundă” la unele semne ale mâini și/sau zgomote dar o să intrăm în acest subiect mult mai în detaliu cu alt articol. 

Un angajament profund

Există un motiv pentru care milenialii se referă la proprietatea animalelor de companie ca la copiii lor. A avea grijă de o altă ființă, fie ea blănoasă sau umană, este un angajament de mai mulți ani, profund, care necesită învățare… și încă mai multă învățare. Pentru că această listă este lungă și detaliată, salvați-o și reveniți la ea mai târziu.

Default image
Sorin - FreePets

Salut, numele meu este Sorin. Pentru că sunt obsedat de animalele de companie (4 pisici, 3 papagali si 2 iepuri pitici), am decis să creez un site dedicat exclusiv animalelor de companie. Vino alături de mine să descoperim de ce se comportă câinii și pisicile așa cum se comportă, cum se manifestă diferitele rase de câini și pisici, cele mai bune produse pentru câini și pisici și multe altele.

Articles: 45